Quantcast

Εάν έχετε μούσι αυτή η έρευνα θα σας... τρομάξει

Μεγαλύτερη εστία μικροβίων ακόμα και από το τρίχωμα των ζώων αποτελεί το ανδρικό μούσι, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

Επιστήμονες της ελβετικής κλινικής Χιρσλάντεν, με επικεφαλής τον Αντρέας Γκουτσάιτ, πήραν δείγματα από τα γένια ανδρών και από το τρίχωμα σκύλων, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν εάν οι άνθρωποι κινδύνευαν να κολλήσουν μικρόβια από ένα μαγνητικό τομογράφο που χρησιμοποιούνταν και από κτηνιάτρους.

Οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα το μούσι 18 ανδρών και τον αυχένα 30 σκύλων από πολλές διαφορετικές ράτσες και προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι το ανθρώπινο μούσι ήταν μεγαλύτερη εστία μικροβίων σε σχέση με το τρίχωμα των σκύλων. Υψηλά ποσοστά βακτηρίων βρέθηκαν σε όλα τα ανδρικά δείγματα, αλλά μόνο σε 23 από τους 30 σκύλους, ενώ επτά άνδρες ήταν φορείς μικροβίων επικίνδυνων για την υγεία.

Αντίστοιχα, μετά την εξέταση σκύλων στον μαγνητικό τομογράφο ανιχνεύτηκαν λιγότερα μικρόβια σε σχέση με αυτά που βρέθηκαν μετά την εξέταση των ανδρών.

“Με βάση αυτά τα ευρήματα, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά συγκριτικά με τους άνδρες που έχουν μούσι”, επισήμανε ο Γκουτσάιτ.