Quantcast

Νεογέννητο είχε στην κοιλιά του το... δίδυμο αδελφάκι του

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός νεογέννητου από την Κολομβία που γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου και είχε μέσα στην κοιλίτσα του το νεογέννητο αδελφάκι του. Το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές αλλά δεν παύει να προκαλεί τεράστιο ιατρικό ενδιαφέρον.

Το σώμα του είχε ύψος 45 χιλιοστά, ζύγιζε μόλις 14 γραμμάρια, ενώ δεν είχε ούτε καρδιά, ούτε εγκέφαλο και η Ιτζαμέρα, όπως ονομάστηκε, αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση, όπως αναφέρει το ant1news.gr.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει, ανάλογη περίπτωση έχει καταγραφεί και το 1808, όμως αυτή φέρεται να είναι η πρώτη που έγινε διάγνωση του προβλήματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η μητέρα του μωρού δήλωσε πως αντιλήφθηκαν τι συνέβη στον 7ο μήνα της κύησης. Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο. Δεν περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί» δηλώνει ο γιατρός.

Τελικά πήραν την απόφαση να γεννήσει πρόωρα, καθώς το να άφηναν το μωρό με ένα άλλο σώμα μέσα στο σώμα του για άλλους δύο μήνες, θα έκρυβε σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του.