Quantcast

Λιπαρά: Σύμμαχοι της καρδιάς

Κι όμως, υπάρχουν είδη λιπών που αγαπούν την καρδιά μας και την προστατεύουν! Ποια είναι αυτά;
Κι όμως, υπάρχουν είδη λιπών που αγαπούν την καρδιά μας και την προστατεύουν! Ποια είναι αυτά; Πως θα τα αναγνωρίσω;
 
Αρχίζουμε από το βασιλιά της Μεσογειακής διατροφής, τα μονορακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο δημοφιλές στην Ελλάδα ελαιόλαδο, αλλά και στο ταχίνι, το σουσάμι, το αβοκάντο και κάποιους ξηρούς καρπούς.

Η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών οξέων σχετίζεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο, καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο και χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακά.

Ακολουθούν τα πολυακόρεστα λιπαρά, δηλαδή η μαλακή φυτική μαργαρίνη, οι ξηροί καρποί, τα φυτικά έλαια και τα λιπαρά ψάρια.

Και τα πολυακόρεστα λιπαρά αγαπούν την καρδιά μας, καθώς η κατανάλωσή τους, και ειδικά η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με αυτά, έχει ευεργετική δράση για την υγεία της καρδιάς μας μειώνοντας των κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου και καρδιακού επεισοδίου.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr