Quantcast

Υποκατάσταστα αλατιού: Ο ρόλος τους στην αντιμετώπιση της υπέρτασης

Πέρα από τα φάρμακα, η μείωση του αλατιού από τη διατροφή αποτελεί έναν σημαντικό τρόπο αντιμετώπισης της υπέρτασης.
Πέρα από τα φάρμακα, η μείωση του αλατιού από τη διατροφή αποτελεί έναν σημαντικό τρόπο αντιμετώπισης της υπέρτασης.

Η υπερκατανάλωση αλατιού αναγνωρίζεται ως μια βασική αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων καιυψηλής πίεσης.

Μειώνοντας το αλάτι κατά 1 g/ημέρα επιτυγχάνουμε μείωση του κινδύνου γιαεγκεφαλικά κατά 5% και για καρδιακά επεισόδια κατά 3%.

Η μείωση του αλατιού από τη διατροφή, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και συνεπώς στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το αλάτι που πρέπει να λαμβάνει κανείς καθημερινά από τη διατροφή του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 γραμμάρια.
 
Η ποσότητα νατρίου μάλιστα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2.3 γραμμάρια καθημερινά.

Όλα τα τρόφιμα και φαγητά περιέχουν νάτριο. Τα έτοιμα φαγητά ή ακόμη τα βιομηχανικά προπαρασκευασμένα τρόφιμα είναι ακόμη πιο πλούσια σε νάτριο.

Η μείωση του αλατιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τα άτομα της μέσης ηλικίας, που έχουν συνηθίσει όλα τους τα χρόνια να βάζουν αλάτι στο φαγητό τους.

Πέρα από μπαχαρικά και μυρωδικά, που δίνουν γεύση στο φαγητό, μια καλή εναλλακτική είναι τα υποκατάστατα αλατιού.

Πρόκειται για προϊόντα που περιέχουν είτε χλωριούχο κάλιο, είτε θειϊκό μαγνήσιο είτε λιγότερο χλωριούχο νάτριο.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr