Quantcast

Μπακαλιάρος-σκορδαλιά: Οι θρεπτικές αξίες του φαγητού

Κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού μόνο 2 φορές, μια εκ των οποίων είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κάθε 25η Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού μόνο 2 φορές, μια εκ των οποίων είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κάθε 25η Μαρτίου.

Τα παλαιότερα χρόνια, το ψάρι ήταν δυσεύρετο, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές.

Αυτός θεωρείται και ο βασικός λόγος που το παστό ψάρι, όπως ο βακαλάος, καθιερώθηκε σαν επίσημο γεύμα αυτής της γιορτής.

Μέχρι και σήμερα ο βακαλάος, συνοδευόμενος από τη σκορδαλιά, αποτελεί την καθιερωμένη επιλογή γεύματος για αυτή την εορταστική ημέρα.

Ας δούμε όμως, ποια είναι τα θρεπτικά και ποια τα τρωτά σημεία του εθνικού μας πιάτου.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr