Quantcast

Το τσουρέκι στο μικροσκόπιο

Άμεσα συνδεδεμένο με το Πάσχα και τη Λαμπρή, το τσουρέκι είναι πεντανόστιμο, έχει αρκετά θετικά και κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε.
Άμεσα συνδεδεμένο με το Πάσχα και τη Λαμπρή, το τσουρέκι είναι πεντανόστιμο, έχει αρκετά θετικά και κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε. Πριν το απολαύσουμε, ρίχνουμε μια ματιά σε όλα.

Με βασικά υλικά το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αβγά, το τσουρέκι έχει τα καλά του και τα κακά του.

Ξεκινώντας από τα καλά, να πούμε ότι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, χάρη στο αβγό και το γάλα που περιέχει στη σύστασή του. Αυτό σημαίνει ότι είναι χορταστικό και μας χαρίζει ενέργεια. Αυτό, όμως, που δεν πρέπει να παραβλέψουμε είναι η περιεκτικότητά του σε βούτυρο, δηλαδή κορεσμένα λιπαρά, η υπερκατανάλωση των οποίων ευθύνεται για την παχυσαρκία, για καρδιακές παθήσεις κ.ο.κ.

Πολλά τσουρέκια παρασκευάζονται με μαργαρίνη, πλούσια σε πολυακόρεστα φυτικά έλαια, τα οποία, όμως, με την υδρογόνωση, μετατρέπονται σε τρανς λιπαρά.

Περισσότερα στο boro.gr