Quantcast

Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία άναψε στις 16 Απριλίου στην Ολυμπία, πέρασε σε αυτά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εστανγκέ, κατά τη διάρκεια μίας λαμπρής τελετής στο Καλλιμάρμαρο.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία και αύριο (27/4) θα «επιβιβασθεί» στο τρικάταρτο «Belem», με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαίου για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής και πρώτος Λαμπαδηδρόμος επί γαλλικού εδάφους, Φλοράν Μανοντού.

Την σημερινή (26/4) λαμπρή εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας, ενώ καθηλωτική ήταν η παρουσία της Νάνας Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας. 

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν o αρχηγός της Εθνικής Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δείτε φωτογραφίες: