Quantcast

Ο ΠΑΟΚ «φουλάρει» για την ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ, τα διλήμματα Λουτσέσκου για την 11άδα - ΟΥΕΦΑ: Ματς υψηλού κινδύνου

Με πλήρη αποστολή η Κλαμπ Μπριζ στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελική ευθεία για το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, είναι ο ΠΑΟΚ, που αύριο υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα και καλείται να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα, για να πάρει το εισιτήριο των ημιτελικών του Europa Conference League.

Η αγωνιστική των «ασπρόμαυρων» στο πρωτάθλημα αναβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και έτσι υπήρξε η απαιτούμενη ξεκούραση σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Η ανάλυση για τα λάθη στο ματς του Βελγίου έχει γίνει, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην έχει επιπλέον προβλήματα, καθώς στην χθεσινή προπόνηση, συμμετείχαν όλοι, πλην των Μάρκος Αντόνιο, Νάσμπεργκ (έκαναν ατομικό) και Εκόνγκ, που είναι στα πιτς εδώ και αρκετό καιρό.

Παράλληλα, τρία φαίνεται να είναι τα διλήμματα του Ρουμάνου τεχνικού για την ενδεκάδα, καθώς θέση στο δεξί άκρο της άμυνας διεκδικεί τόσο ο Βιεϊρίνια που ήταν βασικός στο πρώτο ματς, όσο και ο Γιόνι Ότο. Σίγουρος είναι ο Σουαλιό Μεϊτέ στο χώρο της μεσαίας γραμμής και μένει να φανεί ποιος εκ των Σβαμπ και Οζντόεφ θα είναι παρτενέρ του, ενώ μάχη για φανέλα βασικού γίνεται και στην κορυφή της επίθεσης με τους Μπράντον Τόμας και Σαμάτα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα προπονηθεί για τελευταία φορά πριν τη ρεβάνς σήμερα στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία, ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12:00 είναι η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τους παίκτες θα εκπροσωπήσει ο αρχηγός, Αντρέ Βιεϊρίνια.

Με πλήρη αποστολή η Κλαμπ Μπριζ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η Κλαμπ Μπριζ έρχεται με πλήρη αποστολή στη Θεσσαλονίκη για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League.

Ο προπονητής της βελγικής ομάδας, Νίκι Χάγιεν, αποφάσισε να ταξιδέψουν ακόμα κι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως οι τιμωρημένοι Τιάγκο, Ντε Κάιπερ και Μέχελε, αλλά και οι παίκτες που λόγω τραυματισμού είναι αμφίβολοι ή τελικά θα χάσουν το παιχνίδι. Μια απόφαση που δείχνει πόσο κομβικό θεωρούν οι Βέλγοι τον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Χάγιεν θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει την κατάσταση των Μινιολέ, Σκοβ Όλσεν, Ντένις Οντόι και Κάσπερ Νίλσεν που δεν αγωνίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ».

Η αποστολή της Κλαμπ Μπριζ θα έλθει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα θα προπονηθεί στην Τούμπα όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ματς υψηλού κινδύνου το ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ σύμφωνα με την UEFA

Η συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας απέναντι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, για την οποία γίνεται έρευνα από την UEFA και τα επεισόδια που υπήρξαν μεταξύ τους, επέφερε τον χαρακτηρισμό της ρεβάνς της Τούμπας μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Conference League, ως ματς υψηλού κινδύνου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν 1.000 οπαδοί των Βέλγων και όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, του ΠΑΟΚ και της Κλαμπ Μπριζ, μετά από αίτημα που έκανε ο βελγικός σύλλογος ανησυχώντας τόσο για την ασφάλειά τους όσο και για κείνη της αποστολής.

Από την πλευρά τους τόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» όσο και η ΕΛ.ΑΣ. εγγυήθηκαν ότι θα κάνουν το παν προκειμένου να μην συμβεί το παραμικρό, όπως αναφέρει και η βελγική ιστοσελίδα «Het Nieuwsblad»:

«Τα καλά νέα είναι ότι ο ΠΑΟΚ και τα ελληνικά σώματα ασφαλείας εγγυήθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον - το αντίθετο φυσικά θα ήταν έκπληξη. Η UEFA, με τη σειρά της χαρακτήρισε την ρεβάνς ως αγώνα υψηλού κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι της UEFA θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Με πληροφορίες από filathlos.gr