Quantcast

Ποδόσφαιρο: Η Μίλαν αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του UEFA Youth League

Επικράτησε 4-3 στα πέναλτι (κ.α. 2-2) της Πόρτο.

Η Μίλαν βρέθηκε... δευτερόλεπτα μακριά απ’ την ήττα στον δεύτερο ημιτελικό του UEFA Youth League, καθώς η Πόρτο κρατούσε σφικτά το προβάδισμά της με 2-1, όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλεξάντερ Σίμελχακ που είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή στο 67’, ισοφάρισε σε 2-2, έδωσε το «φιλί της ζωής» στους «ροσονέρι» και οι Ιταλοί πήραν εντέλει την πρόκριση στα πέναλτι με 4-3 και θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας (22/4).

Κι ο δεύτερος ημιτελικός στο Colovray Sports Centre» της Νιόν ήταν καταπληκτικός και κρίθηκε εντέλει στη «ρώσικη ρουλέτα». Η Μίλαν προηγήθηκε στο 12’ με διαγώνιο σουτ του Σκότι, όμως η Πόρτο πήρε τα ηνία του αγώνα στη συνέχεια και «γύρισε» το σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Μεϊρέλες στο 41’ και την καρφωτή κεφαλιά του Μπρας στο 65’. 

Στο 72’ ο Μόρα έχασε απίστευτη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το ματς καθώς το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει το... buzzer beater του Σίμελχακ στο 90’+3’.

Στα πέναλτι οι παίκτες της Μίλαν ήταν εύστοχοι στα 4 απ’ τα 5 χτυπήματά τους, την ώρα που οι «δράκοι» έχασαν δύο πέναλτι και η πρόκριση κατέληξε στα χέρια της ιταλικής ομάδας.