Quantcast

Έξοδος εκδρομέων για το Πάσχα: Πάνω από 84.000 οχήματα έφυγαν τη Μ. Πέμπτη από την Αττική

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις εθνικές οδούς αλλά και στα λιμάνια, κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης.

Αυτήν την ώρα ομαλοποιείται η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου νωρίτερα τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από τον Ασπρόπυργο έως έως την Κινέττα. Μικρές καθυστερήσεις υπάρχουν στο οδικό τμήμα από την Νέα Πέραμο έως Μέγαρα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το απόγευμα πέρασαν 49.300 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας, δηλαδή συνολικά 84.309 οχήματα.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Αύριο το πρωί αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα εκδρομέων από την Αττική προς την περιφέρεια.

Κατά 30% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στα λιμάνια

Στο μεταξύ, με 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία. Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση 30% αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Είναι ενδεικτικό ότι από την περασμένη Παρασκευή έως και την Μεγάλη Τρίτη, 69.663 επιβάτες αναχώρησαν για τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Εκτιμάται ότι σήμερα αναχώρησαν 25.574 επιβάτες σε 22 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 10.870 επιβάτες.