Quantcast

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα κακοποιούνταν επί 11 χρόνια από τον πρώην σύζυγό της

Θύμα κακοποίησης επί 11 ολόκληρα χρόνια ήταν η 40χρονη που δολοφονήθηκε την Πέμπτη (16/5) από τα χέρια του 50χρονου πρώην συζύγου της στο Μενίδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενικών της προσώπων, ήταν τέτοια τα βίαια ξεσπάσματα του 50χρονου που όταν εκείνη ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί της είχε βουτήξει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη.

Από το 2013 είχε ξεκινήσει το μαρτύριο της 40χρονης μητέρας αλλά και των δύο παιδιών. Η συμπεριφορά του 50χρονου γινόταν όλο και πιο βίαιη.

«Μου έτρωγε λεφτά», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος. «Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο facebook».

Μάρτυρας δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 πως ο δράστης ήταν σαν να κορόιδευε την αστυνομία, καθώς περιφερόταν σ' έναν δρόμο κάτω από το σημείο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο σημείο έφτασε περιπολικό και ο ύποπτος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Καματερού όπου αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε η ταυτότητά του.

«Θα σας κάψω»

Στην τελευταία καταγγελία που έκανε η 40χρονη σε βάρος του 50χρονου είχε αναφέρι πως «δεν ήμασταν ποτέ καλά, με έχει απειλήσει, εξυβρίσει πολλές φορές και με έχει χτυπήσει επίσης. Έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, αλλά όχι όλα. Χθες, στις 23:30 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του. Τον πλησίασα να τον ρωτήσω γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει. "Πουτ@@@, θα δεις τι θα πάθεις. Θα σας κάψω". Εγώ πήγα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από τον λαιμό με δύναμη και μου το γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου, που ήταν παραδίπλα, πήρε τηλέφωνο το 100».

Η 40χρονη είχε εγκαταστήσει την εφαρμογή panic button, αλλά δεν πρόλαβε να τη χρησιμοποιήσει.

 

 Ο ανατριχιαστικός διάλογος πριν το φονικό

Συγκλονίζει ο διάλογος που είχε ο 50χρονος δράστης με την 40χρονη, πριν τη σκοτώσει με περισσότερες από 10 μαχαιριές στη μέση του δρόμου. Σύμφωνα με το OPEN, ο δράστης περιέφραψε στην κατάθεσή του τα εξής:

«Το μαχαίρι το είχα κρύψει στη ζακέτα μου. Μόλις την είδα της λέω “τι έγινε; Πας καλά; Πάμε επάνω στο σπίτι και μου απαντά “δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε στο σπίτι” τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι που την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι νομίζω το άφησα εκεί πάνω της».

Τα παραπάνω δείχνουν πόσο αμετανόητος είναι ο δολοφόνος και πόσο καλά είχε οργανώσει το έγκλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, υπάρχει ακόμα μία κίνησή του που δείχνουν πώς είχε οργανώσει το φονικό. Ο δράστης είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς, το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μετά τη δολοφονία ήταν να το πετάξει, καθώς γνώριζε ότι θα μπορούσαν να τον εντοπίζουν αμέσως.

 

Οι πρώτες κινήσεις του 50χρονου δράστη αμέσως μετά τη γυναικοκτονία

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο 50χρονος συζυγοκτόνος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι, έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, όπου πήγαινε συχνά, έχοντας μαζί του λίγα ρούχα.

Τη μοιραία ημέρα της άγριας γυναικοκτονίας πήγε στο ξενοδοχείο, φορώντας μαύρο παντελόνι, κόκκινο αμάνικο τζάκετ και τζόκεϊ στο κεφάλι, ζήτησε δωμάτιο και όταν τον ρώτησαν, πόσες ημέρες θα μείνει, απάντησε «σήμερα και βλέπουμε».

Ανέβηκε στο δωμάτιο και μετά από μία ώρα φανερά αμήχανος, έφυγε και όταν επέστρεψε, ήταν τόσο νευρικός που δεν μπορούσε καν να ανοίξει την τηλεόραση. 

Ζήτησε, λοιπόν, τη βοήθεια των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, λέγοντας με μεγάλη αγωνία «θέλω να δω ειδήσεις». Ο 50χρονος φονιάς ήθελε να μάθει τι έλεγαν στα δελτία ειδήσεων για την αποτρόπαια πράξη του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το έβαλε στα πόδια, μόλις υποψιάστηκε ότι τον ψάχνει η αστυνομία.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, η αστυνομία κάλεσε στο ξενοδοχείο και ρωτούσε αν ο 50χρονος διέμενε εκεί. Μία καμαριέρα ρώτησε τον συζυγοκτόνο το μικρότου όνομα και τότε εκείνος κατάλαβε ότι τον αναζητούν και τράπηκε σε φυγή.

 

Τη Δευτέρα η απολογία του 50χρονου

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 50χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 40χρονης εν διαστάσει συζύγου του, στο Μενίδι. 

Με χειροπέδες στα χέρια και αργό βηματισμό, ο 50χρονος καθ ομολογίαν δράστης της νέας, προαναγγελθείσας επί της ουσίας, γυναικοκτονίας τα ξημερώματα της Πέμπτης, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.