Quantcast

Κροτίδες: 6 ακρωτηριασμοί και δεκάδες συλλήψεις την περίοδο του Πάσχα

Για άλλη μια χρονιά, δεν έλειψαν τα περιστικά με κροτίδες και βεγγαλικά κατά τους εορτασμούς του Πάσχα. Ο θλιβερός απολογισμός κάνει λόγο τόσο για ακρωτηριασμούς όσο και για δεκάδες συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν αναφερθεί 6 ακρωτηριασμοί, 5 στην Αττική και ένας στα Χανιά. 

Στη τελευταία περίπτωση, το θύμα είναι ένας 14χρονος. Ο έφηβος ήταν ήταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων, όταν έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Παρόμοιο περιστατικό, αυτή τη φορά με θύμα ενήλικα είχαμε και στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στα Καλύβια.

Ειδικότερα, στην Αττική το τελευταίο 24ωρο, από τις 20:00 έως τις 6:00 καταγράφηκαν πέντε περιστατικά, με το πιο σοβαρό να είναι στα Καλύβια πριν την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων από βεγγαλικά. Από τους πέντε τραυματίες οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δεκάδες συλλήψεις

Την ημέρα της Ανάστασης, συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες.

Στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, συνελήφθη ακόμη 49χρονος για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του εντοπίστηκαν δύο εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες. 

Στην ίδια περιοχή, στην οδό Πάρνηθος, συνελήφθησαν δύο άτομα 21 ετών για «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών υλών»» και για το «νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες Διατάξεις»

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.

Στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 2.800 κροτίδες.

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ με βίντεο που ανήρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο X, φρόντισε να επισημάνει την επικινδυνότητα της ρίψης βεγγαλικών, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που έχει τα τελευταία χρόνια.