Quantcast

Πώς έφτασαν οι Αρχές στις συλλήψεις για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γ. Λυγγερίδη

Ενα μυστικό στοιχείο το οποίο δούλευε εδώ και μήνες το τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής είναι αυτό που «ξεκλείδωσε» την εγκληματική συμμορία των χούλιγκαν και οδήγησε σε συλλήψεις. Οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Στα χέρια της αστυνομίας, ημέρες μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη, έφτασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο που φέρεται να είχε τραβήξει άνθρωπος που συμμετείχε στα επεισόδια. Πρόκειται για βίντεο που συνήθως τραβούν οι χούλιγκαν προκειμένου στη συνέχεια να αναρτούν τα κατορθώματά τους σε συγκεκριμένη διεθνή ιστοσελίδα.

Το βίντεο αυτό απεικονίζει την προετοιμασία στις κερκίδες του κλειστού του Ρέντη, τις εντολές που έπαιρναν από τους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης, τη διεξαγωγή των επεισοδίων και τον τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη και σταματά όταν πια οι χούλιγκαν έχουν μπει στο κλειστό του Ρέντη.

Παράλληλα η κίνηση του τότε γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, Αστέριου Μαντζώκα να μεταφερθοιύν όλοι οι φίλαθλοι από τη συγκεκριμένη θύρα στο αλλλοδαπών (περίπου 400 άτομα) και να ερευνηθούν ένας προς έναν, επίσης συνέβαλε τα μέγιστα στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Ο ηγετικός πυρήνας αποτελείται από πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων οι διοργανωτές των επεισοδίων και οι τροφοδότες των πολεμοφοδίων. Αρχηγός φέρεται ο επονομαζόμενος και «κοντός», ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί σε καφενείο στα Ιωάννινα έχοντας στην κατοχή του 5.500 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. 

Εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν έτοιμος να διαφύγει από τη χώρα, προφανώς επειδή τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργοί του είχαν καταλάβει ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και των συλλήψεων.

Στον στενό ηγετικό πυρήνα των πέντε ατόμων ανήκει και ένα άτομο με το προσωνύμιο «Ρουμάνος» που είναι επίσης ανάμεσα στους 64 συλληφθέντες.

Ο πέμπτος της «παρέας» κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για ρατσιστικές επιθέσεις, καθώς συμμετείχε στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ξυλοκοπώντας αλλοδαπούς και καίγοντας καταστήματα αλλοδαπών. 

Τέλος, σε δεύτερο χρόνο η έρευνα θα επεκταθεί και στις σχέσεις που είναι δυνατόν να έχουν οι συλληφθέντες με το οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα με τη Greek Mafia.