Quantcast

Πυρκαγιά στον Ταΰγετο μεταξύ Βασιλικής και Άρνας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/3) σε δασική έκταση στον Ταΰγετο, στην ορεινή περιοχή Φάριδος Δ. Σπάρτης. 

Όπως αναφέρει το lakonikos.gr το μέτωπο εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από την έξοδο του χωριού Βασιλική (Κουρτσούνα) προς Άρνα, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να περιορίσουν και να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς δεν απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης, που συνεπικουρούν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ έχουν κληθεί κι εναέρια μέσα. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μεταβεί και στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.

Το δύσβατο ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο πεδίο της φωτιάς υπάρχουν τμήματα με πευκώδη βλάστηση, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν ήδη αποτεφρωθεί τουλάχιστον 60-70 στρέμματα δασικής έκτασης.