Quantcast

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας - Αισθητός και στην Αττική - Τι είπαν στον realfm 97,8 Τσελέντης, Χουλιάρας

Σεισμική δόνηση μεγέθους  5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:12 το πρωί της Παρασκευής, με το επίκεντρο να εντοπίζεται ανοιχτά των Στροφάδων.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Παρακολουθούμε το φαινόμενο, είναι ενθαρρυντικό ότι σημειώνονται μικρότερες δονήσεις, είπαν στον realfm 97,8 ο διδάκτωρ σεισμολογίας και κύριος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην εκπομπή του Τέρενς Κουίκ και της Έρης Πανάγου και ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Αμαλίας Κάντζου.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ήταν ένας σεισμός μέσα στον θαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Βεβαίως έγινε εντονότατα αισθητός σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά στη Ζάκυνθο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τρίπολη ακόμα και στην Κορινθία» δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας και συμπλήρωσε «συνεπώς έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο σεισμό που όμως δεν μας μας δημιουργεί απολύτως καμία ανησυχία δεδομένου ότι είναι στον θαλάσσιο χώρο και δεν υπάρχουν κοντινές κατοικημένες περιοχές».

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο Ιόνιο πέλαγος, 24 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων.

Σύμφωνα και με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.