Quantcast

Αλβανία: Άγρια δολοφονία ζευγαριού ηλικιωμένων Ελλήνων στο σπίτι τους - Η αστυνομία ανακρίνει τρία άτομα

Μπροστά σε ένα άγριο έγκλημα βρέθηκαν οι Αλβανικές αστυνομικές αρχές στο χωριό Μπροντίστα στην περιφέρεια της Δρόπολης Αργυροκάστρου όταν ηλικιωμένο ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας himara.gr, οι δυο ηλικιωμένοι, 88 και 84 ετών, που είναι ελληνικής καταγωγής βρέθηκαν δολοφονημένοι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία εντόπισε σημάδια βίας πάνω στα άψυχα σώματα των δυο ομογενών. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι ηλικιωμένοι έφεραν μώλωπες στο σώμα τους, κάτι που μαρτυρά πως οι δύο άτυχοι ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα άγριας επίθεσης.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο απόπειρας ληστείας εις βάρος των ηλικιωμένων, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από τους ειδικούς της ανακριτικής ομάδας, καθώς στο σημείο δεν βρέθηκαν σπασμένες πόρτες ή παράθυρα ή άλλα εμφανή ίχνη διάρρηξης.

«Γύρω στις 08:00, 84χρονος και 88χρονη πολίτες (ανδρόγυνο) βρέθηκαν νεκροί από γείτονές τους στο σπίτι τους στο χωριό Βόδριστα. Από την προκαταρκτική εξέταση των δύο σορών, εντοπίστηκαν σημάδια βίας, που φέρονται να προκλήθηκαν από σκληρά αντικείμενα» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τρία άτομα συνόδευσε η Αστυνομία Αργυροκάστρου για ανάκριση σε σχέση με το στυγερό έγκλημα. Πηγές της τοπικής αστυνομίας ανέφεραν πως τα τρία άτομα που συνοδεύτηκαν για το περιστατικό είναι δύο κάτοικοι του χωριού Βόδριστα, καθώς και ένας πλανόδιος βοσκός. Η συνοδεία τους έγινε με την ιδιότητα προσώπων που μπορεί να έχουν γνώση για τις συνθήκες του στυγερού εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Αργυροκάστρου συνεχίζει την ερευνά για τον εντοπισμό του δολοφόνου, αναζητώντας στοιχεία και ίχνη στον τόπο του εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα χωριά του δήμου Δρόπολης μετρούν ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους, και πολλά σπίτια παραμένουν άδεια καθώς οι ιδιοκτήτες ζουν στο εξωτερικό. Όλα αυτά έχουν συντελέσει τα χωριά αυτά να βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο κακοποιών στοιχείων. Δυστυχώς η αστυνόμευση παραμένει ελλιπής παρά τις διαρκείς εκκλήσεις των κατοίκων που φοβούνται για την ασφάλεια τους.