Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που υπάλληλος αεροπορικής πέφτει από αεροσκάφος μετά την απομάκρυνση της σκάλας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από την Ινδονησία, που καταγράφει την πτώση ενός άνδρα από αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα.

Ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας TransNusa έπεσε από το αεροσκάφος Airbus A320 καθώς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε απομακρυνθεί η σκάλα, όταν έκανε ένα βήμα προς τα πίσω.

Στις εικόνες διακρίνονται δύο μέλη του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου να μετακινούν τη σκάλα. Στο κάδρο εμφανίζεται ο υπάλληλος, ο οποίος στέκεται δίπλα στην πόρτα του αεροσκάφους και κοιτάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα κάνει ένα βήμα πίσω θεωρώντας ότι η σκάλα βρίσκεται ακόμη στη θέση της και σωριάζεται από ύψος αρκετών μέτρων στο διάδρομο προσαπογείωσης.

Μετά την πτώση του ο υπάλληλος διακομίστηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση., Ευτυχώς δεν υπέστη σοβαρά τραύματα σύμφωνα με ινδονησιακά ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας ειδικοί κάνουν λόγο για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας, σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση της σκάλας από αεροσκάφος όσο η πόρτα είναι ακόμη ανοικτή.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου διέταξαν έρευνα για το συμβάν και δεσμεύτηκαν ότι θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα στο μέλλον, σύμφωνα με το Aviation.be.