Quantcast

Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι» - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη. 

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η Βίκυ Φλέσσα, αναφερόμενη στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, υποστήριξε:

«Tο κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου». Και συνέχισε: «Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση της κ. Φλέσσα από το Npress.gr

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτος ο ισχυρισμός της για το έγκλημα στα Τέμπη

Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για απαράδεκτο ισχυρισμό» που «επιβεβαιώνει ότι κάθε πτυχή της εμπλοκής της ΝΔ σ’ αυτή την τραγωδία οδηγεί στη συγκάλυψη, την πρόκληση και την ύβρη».

«Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι “το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί”, επιβεβαιώνει ότι κάθε πτυχή της εμπλοκής της ΝΔ σ’ αυτή την τραγωδία οδηγεί στη συγκάλυψη, την πρόκληση και την ύβρη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου, «η προσπάθεια της υποψήφιας της ΝΔ να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να την «ξεπλύνει» από συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ίδια την τραγωδία, αλλά και σε όλα όσα ακολούθησαν και αποκαλύπτονται συνεχώς, συνιστά βαθύτατη προσβολή προς τους συγγενείς των θυμάτων, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης».

Καταλήγοντας, από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως «η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της “συλλογικής ευθύνης” που υιοθετεί η κ. Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των συγγενών για δικαιοσύνη και στηρίζει τον αγώνα τους».

ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις της προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των θυμάτων, τις οικογένειες τους, καθώς και το κοινό αίσθημα

Θέση για το ζήτημα πήρε και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για «μια ακόμη εκδοχή της συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ομολογουμένως δεν είχαμε φανταστεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα λοιπόν με την κα Φλέσσα, τα θύματα των Τεμπών τα «σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί»».

Σημειώνει ότι «η ευθύνη λοιπόν για την τραγωδία και τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων, σύμφωνα με την κα Φλέσσα, διαμοιράζεται σε «όλες και όλους» ανεξαιρέτως και αδιακρίτως, άρα και δεν χρειάζεται να γίνει καμία σχετική έρευνα, καμία δικαστική διερεύνηση, κανένας καταλογισμός, καμία εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή. Φταίνε όλοι και όλες ώστε να μην φταίνε αυτοί που πραγματικά έχουν την ευθύνη για τις παραλείψεις και για το ότι δεν ολοκλήρωσαν τη σύμβαση 717 στην ώρα της ώστε με βεβαιότητα να είχε αποφευχθεί η τραγωδία».

«Οι δηλώσεις της προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των θυμάτων, τις οικογένειες τους και του αξιοπρεπούς αγώνα που διεξάγουν για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης καθώς και το κοινό αίσθημα. Καλούμε την Νέα Δημοκρατία να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις της κας Φλέσσα», καταλήγει.

ΚΚΕ: Είναι η κυβερνητική «υπερασπιστική γραμμή» που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του

«Η κυρία Φλέσσα, με τη δήλωσή της ότι “τους νεκρούς σε Τέμπη και Μάτι τους σκοτώσαμε όλοι μαζί”, εξέφρασε με κυνικό τρόπο αυτό που ουσιαστικά εννοούν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, όταν μιλάνε για “ανθρώπινα λάθη” και “χρόνιες παθογένειες”, για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις απαράδεκτες δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα» και προσθέτει:

«Άρα, δεν είναι μια προσωπική της γνώμη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, είναι η κυβερνητική “υπερασπιστική γραμμή” που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του».

Η νέα ανάρτηση της Βίκυς Φλέσσα για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Με νέα ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Βίκυ Φλέσσα απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για παραποίηση των λεγομένων της και για «ανήθικη πολιτική εκμετάλλευση».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «οργανωμένα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του μαζί, Στέφανος Κασσελάκης, εξακολουθούν να παραποιούν δηλώσεις μου. Συνειδητά. Σε παρουσίαση του βιβλίου μου στον Σύλλογο Πασχόντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας πριν από 10 ημέρες, μία κυρία με εγκάλεσε “γιατί κυρία Φλέσσα είστε υποψήφια με αυτή την ελεεινή κυβέρνηση των εγκληματιών που σκότωσαν τα παιδιά μας” αναφερόμενη στα Τέμπη.

Η απάντησή μου για την διαχρονική παθογένεια του ελληνικού κράτους που προκαλεί τραγωδίες όπως στα Τέμπη και στο Μάτι, με παράλληλη αναφορά στην ευθύνη όλων μας, γίνεται σήμερα με καθυστέρηση 10 ημερών, αντικείμενο παραποίησης και ανήθικης πολιτικής εκμετάλλευσης. Σκοπός δεν είναι μόνο να πληγεί το πρόσωπό μου ως υποψήφια, η οποία έχει επιλέξει να εκφράζει με παρρησία τις απόψεις της, αλλά και να πληγεί η ίδια η παράταξη της ΝΔ».