Quantcast

Κατρίνης στον realfm 97,8: Το ΠΑΣΟΚ βάζει την πολιτική έναντι του πολιτικού reality show - Tι είπε για τις ευρωεκλογές

Στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελατόλλα μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟκ-ΚΙΝΑΛ,  Μιχάλης Κατρίνης.

Υποστήριξε ότι «έχουμε κάνει μια καθαρή επιλογή να μιλήσουμε πολιτικά στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές τόσο για τα ζητήματα και τα διακυβεύματα σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες και έχουν σχέση και με τις προκλήσεις της χώρας. Βάζουμε την πολιτική έναντι της παραπολιτικής, του πολιτικού reality show που προκρίνεται από πολλές πλευρές άλλων κομμάτων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η ακρίβεια και η Υγεία, ενώ μιλώντας για τα εθνικά θέματα είπε ότι «οι γειτονικές χώρες με αποκορύφωμα την Τουρκία αποθρασύνονται και δημιουργούνται ερωτήματα ποια είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας και πώς διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα».

Ο κ. Κατρίνης είπε ότι «η εικόνα όπως αποτυπώνεται δημοσκοπικά, δείχνει μια κυβέρνηση που έχει μια σημαντική απώλεια σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια πτώση της ΝΔ που κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30%. Η κυβέρνηση μέσα σε έναν χρόνο χάνει το 25-30% της δύναμής της. Βλέπω μια αγωνία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης να δώσουν στις εκλογές έναν χαρακτήρα εσωτερικής αναμέτρησης.

Το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι ανεβασμένο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Το μόνο από τα τρία κόμματα που εμφανίζει αυτή την άνοδο. Ο στόχος μας είναι να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αύξηση στα ποσοστά και φυσικά να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση γιατί την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών ανοίγει ένας νέος πολιτικός κύκλος. Σήμερα εμφανίζεται ως μονόδρομος η πολιτική πρόταση Μητσοτάκη και ΝΔ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι μια παράταξη που ο κ. Μητσοτάκης υπολογίζει και φοβάται και για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον. Έχει αποδείξει ότι καταφέρνει να συσπειρώνει γύρω του προοδευτικές δυνάμεις και ρεύματα. Ζητάμε να υπάρχει μια σοβαρή, ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση».

Για την ακρίβεια και τον ΦΠΑ

«Ο πρωθυπουργός θα όφειλε να κάνει μια αυτοκριτική από τον Σεπτέμβριο του 2021 που χαρακτήρισε την ακρίβεια παροδικό φαινόμενο μέχρι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα… Κάνουν οι καταναλωτές ταμείο κάθε μήνα και δυστυχώς όλο και χειρότερη είναι η κατάσταση. Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι τριπλάσιος από την Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Κατρίνης και πρόσθεσε:

«Τη μείωση του ΦΠΑ την λέει το ΠΑΣΟΚ από το 2022. Το εφάρμοσαν άλλες χώρες, όχι η Ελλάδα, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Μικρότερη μείωση πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωζώνη. Είναι εξοργιστικό να λένε ότι δεν θα περνούσε στους καταναλωτές όταν σε άλλες χώρες έφερε αποτελέσματα, άρα δεν μπορεί η κυβέρνηση. Αυτό παραπέμπει σε μια χώρα χωρίς κανόνες, χωρίς μηχανισμούς ελέγχου, χωρίς δίχτυ προστασίας στους καταναλωτές. Όσον αφορά στο δημοσιονομικό επειδή πολλές φορές η κυβέρνηση επαίρεται, η χώρα βρίσκεται σε μια οριακή κατάσταση, ζητάμε μια μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Είναι ένα μέτρο ανακούφισης και στήριξης».

Για την Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία

«Εμείς είχαμε ξεκάθαρη στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είχαμε επισημάνει τους κινδύνους, πέρασαν 5 χρόνια και η χώρα βρίσκεται σε μια θέση αμήχανη γιατί ταυτόχρονα υπάρχουν τρίαμέτωπα: με Βόρεια Μακεδονία, με Αλβανία και Τουρκία. Υπήρξε μια σαφής προσπάθεια εφησυχασμού της κοινής γνώμης ότι μετά τη Διακήρυξη των Αθηνών ότι όλα θα πάνε σε μια ομαλή πορεία, σε σχέση με την Τουρκία» τόνισε ο κ. Κατρίνης.