Quantcast

Ν. Δένδιας: Δεν εστάλησαν 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία

Για σενάρια συνομωσίας τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μίλησε από τη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε αποστολή 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία. 

“Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ και δεν υπάρχει αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Υπάρχουν συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και εντός αυτών κινείται. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνωμοσιολογίες παρέλκει. Χθες, επικοινώνησε μαζί μου στέλεχος της αντιπολίτευσης και τον ενημέρωσα για το πόσα κοντέινερ και που. Ελλάδα δεν παρέχει τίποτα στην Ουκρανία, το τι κάνουν άλλες το υλικό που τους στέλνουμε είναι δικό τους θέμα” είπε ο κ. Δένδιας . Ο Υπουργός επέμεινε στο ότι η Ελλάδα δεν παρέχει υλικό απευθείας στην Ουκρανία και μίλησε για πεπαλαιωμένο υλικό που το στέλνουμε Τσεχία και ΗΠΑ , του οποίου και μόνο η καταστροφή θα κόστιζε 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση είπε ότι δεν γίνεται να συζητάμε δημόσια για τα εξοπλιστικά ζητήματα της χώρας.