Quantcast

Πιερρακάκης: Ξεκίνησε το ψηφιακό φροντιστήριο με Μαθηματικά και Γλώσσα

«Ξεκίνησε το ψηφιακό φροντιστήριο με Μαθηματικά και Γλώσσα για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου», δήλωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στο  https://streaming.digitalschool.gov.gr οι μαθητές όλων των σχολικών τάξεων θα μπορούν να βρουν επεξηγηματικά βίντεο για το σύνολο της διδακτέας ύλης σε κάθε μάθημα», γράφει σε σημερινό του μήνυμα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη:

Τι είναι το νέο Ψηφιακό Σχολείο

To νέο Ψηφιακό Σχολείο (digitalschool.gov.gr) είναι μια νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, μέσω της οποίας μαθητές από την Α’ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου θα έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε σύντομα, περιεκτικά βίντεο με διδακτικό υλικό και στο περιεχόμενο των μαθημάτων.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά και σε μαγνητοσκόπηση απογευματινές φροντιστηριακές παραδόσεις για εξεταζόμενα μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, να επικοινωνούν με τους καθηγητές σε πραγματικό χρόνο και να συμμετέχουν σε διαγωνίσματα προετοιμασίας.

Η πιλοτική χρήση του Ψηφιακού Σχολείου θα αρχίσει από τη νέα σχολική χρονιά. Σε πρώτη φάση, θα είναι διαθέσιμα βίντεο για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά που διδάσκονται στις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ σύντομα θα προστεθεί αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό για όλα τα μαθήματα του σχολικού ωρολογίου προγράμματος, για όλες τις τάξεις έως τη Β’ Λυκείου. Τα ψηφιακά μαθήματα για την Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.