Quantcast

Σάλος με τον Παπανώτα και τη δήλωση πως φταίνε και οι γυναίκες που κακοποιούνται

Τα σχόλια της Αχτσιόγλου και του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπανώτας είχε κάνει στο παρελθόν μια δήλωση στις κάμερες με την οποία φαίνεται να ρίχνει ευθύνη και στις κακοποιημένες γυναίκες. Αυτή η δήλωση ήρθε εκ νέου στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις ξανά. Ακούγεται να λέει πως οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός... "αν θέλει να έχει (πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της", τονίζοντας το "πρόβλημά της".

Η Έφη Αχτσιόγλου μάλιστα με δήλωσή της, δίχως να τον κατονομάσει, έκανε λόγο για "απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό", ενώ πάρα πολλά είναι και τα σχόλια στα social media.

ΠΑΣΟΚ: "Στο ίδιο ψηφοδέλτιο Μπεκατώρου και Παπανώτας;"

Όμως και το ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο κ.Παπανώτας.

"Προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα Με too, και ο Δημήτρης Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη "αν μια γυναίκα πάρει ένα σατράπη . ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημά της", ανέφεραν.

Ύστερα από όλα αυτά, ο Δημήτρης Παπανώτας, αφενός έκανε λόγο για "κοπτοραπτική" αφετέρου απολογήθηκε με ανάρτησή του, αν έδωσε- όπως λέει- λάθος εντύπωση με τα λεγόμενά του.

"Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ" αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας και συμπληρώνει: "Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος.

Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον".

Τονίζει λοιπόν πως "απολογούμαι αν μέσα από την "κοπτοραπτική" της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά".