Quantcast

Τσιόδρας: «Οι δύο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα» – Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου

Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η παρουσία των δυο υπουργών σε μια κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα. 

 «Αυτά έχει η πολιτική. Να ακούσετε την ομιλία μου», ήταν το πρώτο σχόλιο πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε δημοσιογράφους.

Δημήτρης Τσιόδρας: «Οι δυο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα»

Λίγη ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας της πρότασης δυσπιστίας, Δημήτρης Τσιόδρας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κλήθηκε να μιλήσει για τις παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Στην ερώτηση για το αν η παρουσία σε κοινωνική εκδήλωση για την ονομαστική εορτή ενός επιχειρηματία μπορεί να οδηγήσει δύο υπουργούς εκτός κυβερνήσεως, απάντησε αρχικά ότι «εξαρτάται από τον χρόνο που γίνεται. Υπό νορμάλ συνθήκες, όχι.»

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «συμβαίνει πάρα πολλές φορές κάποιος επιχειρηματίας να κάνει μία εκδήλωση για την γιορτή του και να παρίστανται μέλη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και τα λοιπά. Όμως, η συμμετοχή στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία έστειλε το λάθος μήνυμα.

Γιατί είχαμε μία δημοσίευση από μία εφημερίδα του επιχειρηματία για τον οποίο μιλάμε τώρα, η οποία ήταν fake. Φάνηκε, στη συνέχεια. Γιατί μιλούσε για μονταζιέρα η οποία δεν υπήρχε και υποτίθεται έκανε μία αποκάλυψη η οποία είχε δημοσιευθεί εδώ και ένα χρόνο. Ήταν προφανής η στόχευση… Και αν δείτε και την ανακοίνωση που είχε βγάλει ο συγκεκριμένος όμιλος που μιλούσε… προσπαθεί ένα χρόνο τώρα ο Τύπος να διαλύσει το πέπλο αδιαφάνειας που καλύπτει το έγκλημα. Θυμίζει περισσότερο ανακοίνωση πολιτικού κόμματος παρά μιντιακού ομίλου. Ως εκ τούτου λοιπόν η συμμετοχή δύο υπουργών τη στιγμή που γίνεται αυτή η αντιπαράθεση νομίζω ότι έστειλε το λάθος μήνυμα», κατέληξε.

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο» ο Σπύρος Μουρελάτος μένει να δούμε κατά πόσο θα αντικατασταθούν και οι δύο «απώλειες» ή θα πάμε στη λογική της μίας αντικατάστασης και για την άλλη θέση θα υπάρξει μια αναδιανομή αρμοδιοτήτων.

Συγκεκριμένα ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Γιώργου Μυλωνάκη, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής για τη θέση του κ. Μπρατάκου. Για την ίδια θέση έχει ακουστεί και ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο γενικός διευθυντής της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ακούγεται κι άλλο ένα όνομα, το οποίο είναι ακόμα στο επίπεδο των πληροφοριών. Μάλιστα, αν «τρέξει» το εν λόγω σενάριο μετά θα μιλάμε για ένα… ντόμινο εξελίξεων και αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση.

Σε ό, τι αφορά τη θέση του Σταύρου Παπασταύρου, εδώ το τοπίο μοιάζει να είναι πιο ομιχλώδες.

Έχει ακουστεί και μάλιστα πολύ έντονα το όνομα του νυν υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Τέλος, φαίνεται να υπάρχει και η λύση εκ των δύο υπουργών Επικρατείας: Του Μάκη Βορίδη και του Άκη Σκέρτσου.