Quantcast

«Έξοδος Μεσολογγίου μέσα από τη δική μου ματιά»: Τιμητική διάκριση για το ντοκιμαντέρ στο ΑΙΜΑFF

Τιμητική διάκριση στο Athens International Monthly Art Film Festival απέσπασε  το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους  με τίτλο «Έξοδος Μεσολογγίου μέσα από τη δική μου ματιά» του Κωνσταντίνου Μενούνος, εμπνευσμένο από τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για την Έξοδο του Μεσολογγίου. 

Μετά από τη διεθνή πορεία του σε φεστιβάλ του εξωτερικού λίγες ημέρες πριν τις φετινές εκδηλώσεις ήρθε  και η τιμητική διάκριση.

Ο χορογράφος, χορευτής και ηθοποιός Κωνσταντίνος Μενούνος δήλωσε στο Real.gr:  «Η αρχική σκέψη της κινηματογράφησης με τον Λεωνίδα Στούμπο ήταν για να υπάρχει ως ενθύμιο για την συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις  για την Έξοδο του Μεσολογγίου  που πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, που αποτελεί και γενέτειρα της μητέρας μου. Δεν περιμέναμε όλοι εμείς που δημιουργήσαμε αυτό το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ότι θα έχει αυτή την τύχη. Πραγματοποιήθηκε με αγάπη, αυθορμητισμό, αλήθεια και μεράκι. Ήταν μια στιγμή  προσωπικής συγκίνησης γι’ αυτές τις εκδηλώσεις, που όπως όλα έδειξαν άγγιξε το κοινό και τους κριτικούς. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Λεωνίδα Στούμπο για το βίντεο, τον Χρήστος Αρφάνη για την σκηνοθεσία και το μοντάζ, τον Νίκο Πλακίδα για την υπέροχη παραδοσιακή φορεσιά που μας έδωσε από το Εργαστήρι του και την Μεσολογγίτισσα Αναστασία Καλλιάφα που με βοήθησε να την φορέσω».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

"ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ"

Είδος: Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Φορεσιά: Νίκος Πλακίδας - Εργαστήρι Φορεσιών

Τον Κωνσταντίνο Μενούνος ντύνει η Μεσολογγίτισσα  Αναστασία Καλλιάφα

Βίντεο: Λεωνίδας Στούμπος

Σκηνοθεσία - Μοντάζ Βίντεο : Χρήστος Αρφάνης

Δείτε το εδώ: