Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ευρωβουλευτές στον ΟΗΕ: Η φτώχεια έχει γυναικείο πρόσωπο

Ζητώντας επιτακτικά την αντιμετώπιση της φτώχειας των γυναικών, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων  του Ευρωκοινοβουλίου συμμετείχε στην αρμόδια Επιτροπή του ΟΗΕ. 

Την τρέχουσα χρονιά η επιτροπή του ΟΗΕ για τη θέση των γυναικών επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της αντιμετώπισης της φτώχειας και της ενίσχυσης των θεσμών λαμβάνοντας υπόψη το φύλο.

Στις τοποθετήσεις τους οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η φτώχεια έχει γυναικείο πρόσωπο και υπογράμμισαν τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας πως, ως ανδροκρατούμενος τομέας, θα μπορούσε να ενισχύσει τα επιβλαβή στερεότυπα και να δημιουργήσει δυσμενείς δυναμικές εις βάρος των γυναικών.

«Η ΕΕ ηγείται παγκοσμίως όσον αφορά την ισότητα των φύλων» δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπιετρόν . «Σε επίπεδο ΕΕ, έχουμε υιοθετήσει μια σειρά από βασικές νομοθετικές πράξεις, όπως η οδηγία για τη διαφάνεια των αμοιβών, η οποία αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων. Πρέπει να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές μας στη διεθνή σκηνή και να συμβάλουμε στην προώθηση της ισότητας των φύλων» κατέληξε ο ευρωβουλευτής Ρόμπερτ Μπιετρόν.