Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ιστορικό βήμα από Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση των προϊόντων από καταναγκαστική εργασία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την προστασία της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Οι διαπραγματευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με νέους κανόνες που απαγορεύουν στην αγορά της ΕΕ τα προϊόντα που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία.

Η εισηγήτρια Σαμίρα Ραφαέλα τόνισε ότι ο νέος νόμος «θα αποτρέψει την είσοδο προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας στην αγορά μας».

Η συνεισηγήτρια Μαρία Μανουέλ Λεϊτάο επισήμανε ότι με τη νέα νομοθεσία «η ΕΕ θα διαθέτει ένα μέσο για την απαγόρευση από την αγορά της των προϊόντων που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία καθώς και για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καταναγκαστικής εργασίας, ακόμη και όταν αυτή επιβάλλεται από ένα κράτος».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να εγκρίνουν τη νομοθεσία. Μετά τη δημοσίευσή της στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 3 χρόνια για να την εφαρμόσουν.