Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Προστατέψτε το κράτος δικαίου

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε η αναφορά του Συλλόγου «Τέμπη 2023» για την  πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Με τη φράση «σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή», η εισηγήτρια της επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη απευθύνθηκε στη Μαρία Καρυστιανού και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση και στην αίθουσα επικράτησε μεγάλη συγκίνηση.

Η κ. Καρυστιανού τόνισε ότι «απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει την μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου. Με λίγα λόγια, σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών».

Την απόφαση να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά για το δυστύχημα των Τεμπών, στήριξαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.