Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Τεχνητή νοημοσύνη: Εγκρίθηκε ο εμβληματικός νόμος από το Ευρωκοινοβούλιο

Σε μια ιστορική συνεδρίαση, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τον πρώτο νόμο παγκοσμίως για την Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Στόχος του νέου εμβληματικού νόμου είναι να προστατέψει τα θεμελιώδη δικαιώματα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, καθώς και να ενισχύσει την καινοτομία, αναδεικνύοντας την Ευρώπη σε πρωτοπόρο δύναμη στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Όπως υπογράμμισε ο εισηγητής της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς Μπράνκο Μπενιφέι : «Διασφαλίσαμε ότι οι άνθρωποι και οι ευρωπαϊκές αξίες θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) Ντράγκος Ντουντοράτσε δήλωσε:

«Συνδέσαμε την έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνης με τις δημοκρατικές αξίες που αποτελούν το θεμέλιο των κοινωνιών μας». Ο νόμος θα υποβληθεί σε τελικό έλεγχο από νομικούς της Ένωσης και αναμένεται να εγκριθεί οριστικά πριν το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου. Στη συνέχεια, πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο. Θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αρχίσει να εφαρμόζεται πλήρως 24 μήνες μετά την έναρξη της ισχύος του.