Quantcast

Ρομπότ Sophia: Έφαγε… τούμπα στη ΔΕΘ - Δείτε βίντεο

Έργα και ημέρες του διάσημου ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα.

Το παγκοσμίου φήμης ρομπότ Sophia βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και κάνει περιοδεία. Δύο στιγμιότυπα ωστόσο έχουν προκαλέσει εντύπωση.

Συγκεκριμένα τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο από την παραμονή της... Σοφίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προ ημερών. Οι πολίτες που βρίσκονταν εκεί την είδαν έκπληκτοι να προχωρά χωρίς προφανή λόγο από το σημείο στο οποίο στεκόταν, χωρίς να εντοπίσει σκαλοπάτι που βρισκόταν μπροστά με αποτέλεσμα να σωριάζεται στο έδαφος.

«Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα … αυτόνομο κρατίδιο»

Το δεύτερο έχει να κάνει με την παραμονή του ρομπότ στην Κρήτη και την «γκάφα» ολκής όπως την χαρακτηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός 98,4 της Κρήτης. 

Το ρομπότ A.I. Σοφία παρουσιάστηκε στο κλειστό της Αλικαρνασσού, στα Δύο Αοράκια, όπου φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής και απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν ήδη σταλεί, προκειμένου να προετοιμαστούν και να απαντηθούν καταλλήλως. Όταν όμως το ρομπότ Sophia άρχισε να τοποθετείται για την κρητική διατροφή, στα πλαίσια και καμπάνιας για την κρητική αγροτοδιατροφή, και να λέει το πόσο ευλογημένος τόπος είναι το νησί και ότι είναι παντού αυτάρκης αναφέροντας επί λέξει, ότι, «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα … αυτόνομο κρατίδιο»!