Quantcast

Αρθρίτιδα: Ένα συστατικό που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα μπορεί να την προκαλέσει

Ένα απαραίτητο συστατικό – αμινοξύ που βρίσκεται στα περισσότερα κρέατα, στα γαλακτοκομικά και στους ξηρούς καρπούς μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα, όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.

Η τρυπτοφάνη έχει πολλές χρήσεις στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στην παραγωγή πρωτεϊνών, μυών, ενζύμων και νευροδιαβιβαστών – των χημικών αγγελιοφόρων του νευρικού συστήματος.

Μπορεί όμως να διασπαστεί από βακτήρια στο πεπτικό σύστημα σε μια φλεγμονώδη χημική ουσία που προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα προς την αρθρίτιδα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr