Quantcast

Αυτό είναι το πρώιμο σύμπτωμα του καρκίνου που αγνοείται πιο συχνά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Είναι τόσο εύκολο να βάλουμε σε χαμηλή προτεραιότητα τις προσωπικές μας ανάγκες υγείας. Ίσως ο σύζυγος, τα παιδιά ή οι γονείς να έχουν το δικό τους πολυάσχολο πρόγραμμα με ραντεβού σε γιατρούς και δραστηριότητες που πρέπει να παρακολουθείτε. Ίσως η δουλειά καταλαμβάνει τόσο πολλή από την ενέργειά σας που δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο για να προσθέσετε ένα ραντεβού υγείας στη λίστα των υποχρεώσεών σας, ειδικά αν δεν αισθάνεστε άρρωστοι.

Αλλά σύμφωνα με τους ογκολόγους, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είστε, η προτεραιότητα στην προσωπική σας υγεία είναι το κλειδί. Το να σκέφτεστε την υγεία σας μόνο όταν χρειάζεστε ιατρική παρέμβαση θα ήταν λάθος. Υπάρχει ένα πρώιμο σύμπτωμα του καρκίνου που συχνά περνά κάτω από το ραντάρ, επειδή πολλοί από εμάς είμαστε «πολύ απασχολημένοι» για να το παρατηρήσουμε.

Σύμφωνα με τη Δρ. Susanna Greer, ανοσολόγο που ειδικεύεται στην έρευνα για την ογκολογία και τις αυτοάνοσες ασθένειες και επικεφαλής επιστημονική υπεύθυνη στο V Foundation for Cancer Research, αυτό το σημάδι που συχνά δεν αντιλαμβάνεστε είναι να αγνοείτε όταν κάτι δεν είναι φυσιολογικό για εσάς ή να απορρίπτετε μια αλλαγή στο σώμα σας που δεν είναι τυπική.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr