Quantcast

Οι 5 βιταμίνες και μέταλλα που πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά για βέλτιστη υγεία – Σε ποια τρόφιμα θα τις βρείτε

Παρά την πρόθεσή μας να τρώμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, ενδεχομένως να μην μπορούμε καλύψουμε όλες τις καθημερινές μας ανάγκες. Γι’αυτό πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε συμπληρώματα για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται κάθε μέρα.

Τα συμπληρώματα είναι ένας τρόπος για να καλύψετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεστε για ένα υγιές σώμα. Αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος. Και συνήθως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, όπως εξηγεί η διαιτολόγος της Κλινικής του Κλίβελαντ, Kate Patton.

Αν και ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι από τα τρόφιμα, η λήψη βιταμινών και συμπληρωμάτων μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη διόρθωση ή την πρόληψη τυχόν διατροφικών ελλείψεων. Δεδομένου ότι οι ανάγκες του καθενός σε βιταμίνες είναι διαφορετικές, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό, τον διαιτολόγο ή τον φαρμακοποιό σας για να αποφασίσετε ποιες βιταμίνες και συμπληρώματα μπορεί να χρειάζεστε.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr