Quantcast

Ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την Ευρώπη για τους τρομοκράτες

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται οι διωκτικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά το διπλό χτύπημα στην καρδιά των Βρυξελλών. Πως συνδέονται οι βομβιστές των Βρυξελλών με αυτούς του Παρισιού. (ΓΡΑΦΗΜΑ) 
Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται οι διωκτικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά το διπλό χτύπημα στην καρδιά των Βρυξελλών, την περασμένη Τρίτη. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανελέητο ανθρωποκυνηγητό, καθώς καθημερινά υπάρχουν συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν όχι μόνο στα χτυπήματα στις Βρυξέλλες, αλλά και στο μακελειό της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που κόστισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή, οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές δημοσιεύουν βίντεο τρόμου, γεμάτα απειλές, τα οποία κάνουν λόγο για «νέα 11η Σεπτεμβρίου». Στο Βέλγιο, οι έρευνες για πυρήνες τζιχαντιστών είναι διαρκείς. Άλλωστε, μόλις λίγες ημέρες μετά τα χτυπήματα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας τον Νοέμβριο, έγινε σαφές από τις έρευνες ότι πολλοί από τους δράστες ταξίδεψαν στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες, εκεί όπου οργάνωσαν και το τρομοκρατικό σχέδιό τους με κάθε λεπτομέρεια. Όσο περνούν οι μέρες, αρχίζει να ολοκληρώνεται το παζλ και των δύο επιθέσεων που συγκλόνισαν την Ευρώπη.

Δείτε το γράφημα του BBC



Στα χέρια των βελγικών αρχών φαίνεται πως βρίσκεται ο ένας από τους δράστες του χτυπήματος στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ο οποίος στη φωτογραφία από κλειστό κύκλωμα, που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας μετά το μακελειό, φορά καπέλο. Πρόκειται για τον Φεϊσάλ Σεφού, ο οποίος εξασκούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου στις Βρυξέλλες. Πάντως, από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν φαίνεται πως ο Σεφού εργαζόταν σε κάποιο συγκεκριμένο μέσο.

Δημοσιογράφος ο τρομοκράτης με το καπέλο

Βρυξέλλες: Κατηγορίες για τρομοκρατία κατά δεύτερου άνδρα

Βέλγιο: Υπό κράτηση 4 άτομα στις αντιτρομοκρατικές έρευνες


Στο Σαλέρνο της Ιταλίας, συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ ο Αλγερινός Τζαμάλ Εντίν Ουαλί, με την κατηγορία πλαστογράφησης εγγράφων των τρομοκρατών των Βρυξελλών και του Παρισιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν συνεργάζεται με τις αρχές, καθώς δεν απαντά στις ερωτήσεις των εισαγγελέων. Κατά του Ουαλί είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης τον Ιανουάριο.

Ακόμη, χθες στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, η αντιτρομοκρατική συνέλαβε έναν 32χρονο Γάλλο, ο οποίος φέρεται ότι σχεδίαζε μια επίθεση στη Γαλλία, ενώ υπό κράτηση έχουν τεθεί και άλλα τρία πρόσωπα. Η επιχείρηση έγινε από την ειδική μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τη συμμετοχή μελών της υπηρεσίας πληροφοριών AIVD της Ολλανδίας και εισαγγελέων.

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες στοίχισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους, τονίζοντας ότι ο προηγούμενος απολογισμός των 31 νεκρών περιελάμβανε και τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίες. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 24 από τα θύματα. Τα 14 σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο και τα 10 στο σταθμό Μάλμπεκ. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 340, από τους οποίους νοσηλεύονται ακόμη οι 101.

Τρόμος για πυρηνικό χτύπημα από τζιχαντιστές-Προειδοποίηση από ευρωπαίο αξιωματούχο