Quantcast

Αντιγραφή οι πίνακες ζωγραφικής του Μπους;

Μπορεί ο ίδιος να καυχιέται για τα πορτρέτα του, ωστόσο οι κριτικοί φαίνεται πως ανακάλυψαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τους πίνακες.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Μπορεί ο ίδιος να καυχιέται για τα πορτρέτα του, ωστόσο οι κριτικοί φαίνεται πως ανακάλυψαν ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, φιλοτέχνησε τα πορτρέτα του μέσα από μια απλή αναζήτηση εικόνων της Google.








«Μπορείτε να πείτε ότι δεν είμαι ζωγράφος, όμως πιστεύω πως είμαι» είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο NBC, με τους κριτικούς να αντεπιτίθενται και να χαρακτηρίζουν απλά «θλιβερό» το έργο του.

Αντί να ζητήσει από τα «μοντέλα» του να ποζάρουν για αυτόν ή αντί να χρησιμοποιήσει τυπωμένες φωτογραφίες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε τυχαίες εικόνες από το Διαδίκτυο.



Μάλιστα, ο κριτικός τέχνης Γκρεγκ Άλεν υποστηρίζει ότι πολλές από τις εικόνες βασίστηκαν στη φωτογραφία που συνοδεύει την καταχώρηση στη Wikipedia για τον εκάστοτε ηγέτη.



«Φαίνεται ότι δεν επέλεξε από το τεράστιο αρχείο φωτογραφιών που έχουν τραβήξει επαγγελματίες φωτογράφοι που τον συνόδευαν κάθε ημέρα για οκτώ χρόνια, οι οποίες περιλαμβάνονται στην τεράστια βιβλιοθήκη του» έγραψε ο Άλεν.



«Αντίθετα, από ότι φαίνεται, έψαξε στο Google τους ξένους ηγέτες, με τους οποίους είχε δημιουργήσει τόσο σημαίνουσες σχέσεις και πήρε την πρώτη φωτογραφία πορτρέτου που βρήκε» προσθέτει.

Οι πίνακες που εκτίθενται είναι πορτρέτα ηγετών που συνάντησε ο Μπους στις δύο θητείες του και, όπως υποστηρίζει ο καλλιτέχνης, «μεταδίδουν τα συναισθήματά του απέναντι στην εκάστοτε προσωπικότητα» που μετέφερε στον καμβά.



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μεταξύ των ηγετών που επέλεξε να αποτυπώσει στον καμβά ως ερασιτέχνης ζωγράφος.



Οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο Τσέχος Βάτσλαβ Χάβελ, ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ισραηλινός Εχούντ Ολμέρτ και ο Δαλάι Λάμα είναι επίσης μερικοί από τους ηγέτες που επέλεξε φιλοξενούνται στην έκθεση.



Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Η Τέχνη της Ηγεσίας: Η προσωπική διπλωματία ενός προέδρου».


ΦΩΤΟ: ΑΠΕ- WIKEPEDIA- ANIMALNEWYORK


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ