Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. «Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου». Αυτά δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο στην Πολωνία.

"Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα" είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σε άρθρο της εφημερίδας «Γενίν Ντουζέν», δημοσιογράφος ανέφερε: "ο κ. πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος" και συμπλήρωσε: "σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40.000 δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία του κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι "εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη"; διερωτάται στο άρθρο.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr