Quantcast

Ιταλία:Το 55,71% των ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες

Μέχρι χθες το βράδυ στις δέκα η συμμετοχή των Ιταλών ψηφοφόρων  διαμορφώθηκε...
Στο 55,71% διαμορφώθηκε η συμμετοχή των Ιταλών ψηφοφόρων μέχρι χθες βράδυ στις δέκα, όταν έκλεισαν, προσωρινά, οι κάλπες. Σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, του 2008, η μείωση είναι του 7,38%, οφειλόμενη και στην κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει την χώρα.

Τα εκλογικά τμήματα ξανάνοιξαν σήμερα το πρωί στις επτά, τοπική ώρα και πρόκειται να κλείσουν οριστικά στις τρεις το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά, αντιθέτως, τις περιφερειακές εκλογές της περιοχής της Ρώμης, του Μιλάνου και της κεντρικής περιφέρειας Μολίζε, επιβεβαιώνεται η αύξηση της προσέλευσης, που αγγίζει το 10% στην Ρώμη, το 8% στην περιφέρεια Λομβαρδία του Μιλάνου και το 2% στο Μολίζε.

Στην περιοχή της Μπολόνια, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και σε πολλούς άλλους νομούς της Βόρειας Ιταλίας, οι εκλογείς ψηφίζουν, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους των πόλεων, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στα εκλογικά τμήματα. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της νεότερης Ιταλίας. Μέχρι τώρα οι εκλογικές αναμετρήσεις είχαν ορισθεί πάντα στο τέλος 'Ανοιξης ή κατά την έλευση της φθινοπωρινής περιόδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ