Quantcast

Κανίβαλοι σε live μετάδοση

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το ολλανδικό ριάλιτι που προκαλεί σάλο, αφού βάζει τους παίκτες να φάει ο ένας τη σάρκα του άλλου!
Σοκ έχει προκαλέσει το ριάλιτι που προβλήθηκε από το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο BNN, όπου οι δύο παρουσιαστές τρώνε ο ένας τη σάρκα του άλλου.

Θυμίζοντας σκηνές από την ταινία «Η σιωπή των αμνών», όπου ο Χάνιμπαλ Λέκτερ μαγειρεύει και τρώει τα θύματά του, οι Ντένις Στορμ και Βαλέριο Ζένο, που είναι γνωστοί για την τάση τους να ξεπερνούν τα όρια με τα θέματα που επιλέγουν, έστησαν ένα γεύμα κανίβαλων μπροστά στις κάμερες, αφήνοντας το τηλεοπτικό κοινό άναυδο!



Η εκπομπή, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, είχε προαναγγελθεί πριν από καιρό, αλλά όλοι πίστευαν πως επρόκειτο για φάρσα. Στα «Ινδικά χοιρίδια», όπως ονομάζεται το σόου, στήθηκε ένα σκηνικό που θύμιζε μια κανονική εκπομπή μαγειρικής, με προσκεκλημένο διάσημο σεφ ολλανδικού εστιατορίου που ετοίμασε το γεύμα και έδωσε συμβουλές για το ψήσιμο, ενώ οι Στορμ και Ζένο, ντυμένοι σαν να επρόκειτο να παρευρεθούν σε επίσημο γεύμα και αποφασισμένοι να φάνε στην κυριολεξία τις σάρκες τους, φάνηκαν να μη διστάζουν.

«Ενας γνωστός μας χασάπης μάς συμβούλεψε για τα μέρη που μπορούμε να κόψουμε από τα σώματά μας και ένας χειρουργός αφαίρεσε λωρίδες κρέατος. Ο ένας έκοψε κομμάτι από τα οπίσθιά του και εγώ έκοψα ένα κομμάτι από την κοιλιά μου», εξηγεί ατάραχος ο Ζένο.



«Πάντα ήμουν περίεργος για τη γεύση που μπορεί να έχει το ανθρώπινο κρέας. Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Εξάλλου, το σκεπτικό στο οποίο βασίζεται η εκπομπή μας είναι ακριβώς αυτό: να δίνουμε απαντήσεις σε περίεργες απορίες που έχει ο κόσμος», συμπληρώνει.

Σχεδόν κανένας δεν περίμενε πως θα έβρισκαν το κουράγιο να καταναλώσουν τα κομμάτια κρέατος που μαγειρεύτηκαν στο στούντιο και μάλιστα παρουσιάστηκαν ως γκουρμέ πιάτα, ενώ τα ΜΜΕ υποστήριζαν πως όλη η ιστορία είναι ψεύτικη και ένα ακόμη διαφημιστικό κόλπο, πράγμα για το οποίο φημίζεται το κανάλι.

Προς απάντηση -όπως είπαν- των όσων ακούστηκαν, ο ένας έδειξε την τομή στην κοιλιά «στον αέρα», ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως η γεύση της ανθρώπινης σάρκας μοιάζει με πλαστικό. «Είναι αρρωστημένο. Είναι ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ στην τηλεόραση», σχολιάζει η 25χρονη Ανα Μέες που παρακολούθησε την εκπομπή.



Ο σάλος που έχει προκληθεί όχι μόνο στην Ολλανδία αλλά σχεδόν σε όλη την Ευρώπη εγείρει ερωτήματα για τα όρια της τηλεόρασης, όμως το τηλεοπτικό δίκτυο, εξ ονόματος του Τζέραρντ Σπονγκ, νομικού που παρευρισκόταν στα γυρίσματα της εκπομπής, απάντησε πως ο κανιβαλισμός στην Ολλανδία δεν είναι παράνομη πράξη. Ωστόσο, ο ίδιος αργότερα «κρέμασε» το κανάλι, λέγοντας πως όταν για λόγους που δεν αφορούν θέματα υγείας κόβει κάποιος κομμάτι κρέας από το σώμα του και στη συνέχεια το χρησιμοποιεί με αυτό τον τρόπο, αυτή πράξη τότε μπορεί να θεωρηθεί αξιόποινη. Παρά τις έντονες αντιδράσεις που ακούστηκαν, το κανάλι κατάφερε τον σκοπό του και καθήλωσες εκατομμύρια τηλεθεατών στους τηλεοπτικούς δέκτες, ποντάροντας εκ του ασφαλούς στην περιέργεια του κοινού και στον ντόρο που είχε ήδη προκαλέσει.

Μεγάλο «όπλο», όμως, υπήρξαν και οι δύο νεαροί παρουσιαστές, που έχουν κερδίσει σημαντικό κομμάτι του νεανικού τηλεοπτικού κοινού. Ο Ζένο, που είχε όνειρο ζωής να κάνει καριέρα στην τηλεόραση, ξεκίνησε από πολύ μικρός να εργάζεται σε διάφορες εκπομπές, όμως αναδείχθηκε όταν ανέλαβε την παρουσίαση ενός αμφιβόλου ποιότητας ριάλιτι, αποδεικνύοντας πως είναι ικανός για όλα προκείμενου να πετύχει τους στόχους του. Παρόμοια πορεία έχει και συμπαρουσιαστής του, ο Στορμ, που έχει μεγάλη απήχηση ειδικά στο γυναικείο κοινό, καθώς εργάζεται και ως μοντέλο.



Εχει παράδοση στην... πρόκληση
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο ΒΝΝ σοκάρει με τις επιλογές του. Πριν από πέντε χρόνια, το κανάλι μετέδωσε μια εκπομπή με το όνομα το «Σόου το μεγάλου δότη», όπου μια γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας έπρεπε να διαλέξει λήπτη για το νεφρό της. Τα κριτήρια για να επιλέξει έναν από τους τρεις υποψήφιους για τη μεταμόσχευση νεφρού ήταν η προσωπική ιστορία, ο χαρακτήρας και οι σχέσεις που είχε ο καθένας με την οικογένεια και τους φίλους του.

Τελικά η εκπομπή, που ήταν μία από τις πλέον εξευτελιστικές που προβλήθηκαν ποτέ, αποδείχτηκε πως ήταν στημένη. Η γυναίκα που θα δώριζε το νεφρό της ήταν ηθοποιός, ενώ οι υποψήφιοι λήπτες είχαν στην πραγματικότητα πρόβλημα υγείας, αλλά συμμετείχαν στην εκπομπή εν γνώσει τους.

Ο σάλος που ξέσπασε ανάγκασε την εταιρεία παραγωγής Εντεμολ, γνωστή και από το ριάλιτι «Ο μεγάλος αδερφός», και το ΒΝΝ να δικαιολογήσουν την απάτη, λέγοντας πως σκοπός της εκπομπής ήταν να κάνουν γνωστή στο ευρύ κοινό την αξία της δωρεάς οργάνων. «Υπήρχε νόημα σε αυτό που κάναμε. Τώρα που αποκαλύφθηκαν όλα δεν υπάρχει κάποια αξία», είχε σχολιάσει εκπρόσωπος του καναλιού.