Quantcast

Ο Μοχάμεντ Μπασιντάουα έλαβε εντολή σχηματισμού προσωρινής κυβέρνησης

Ο Μοχάμεντ Μπασιντάουα, ανέλαβε να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα κυβερνήσει προσωρινά τη χώρα στο μεσοδιάστημα μέχρι την αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Υεμένης, Μοχάμεντ Μπασιντάουα, ανέλαβε να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα κυβερνήσει προσωρινά τη χώρα στο μεσοδιάστημα μέχρι την αποχώρηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Saba, ο Μπασιντάουα θα πρέπει μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων να σχηματίσει κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση και το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο (CPG), το κόμμα του Σάλεχ, θα μοιραστούν τα υπουργεία.

Η αντιπολίτευση είχε προτείνει την Παρασκευή τον Μπασιντάουα για τη θέση του πρωθυπουργού, μετά τη συμφωνία μεταβίβασης της εξουσίας που υπογράφηκε στις 23 Νοεμβρίου στο Ριάντ και προβλέπει την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός είχε συμμετάσχει παλαιότερα σε κυβερνήσεις του Σάλεχ, ως υπουργός Εξωτερικών, αλλά πριν από μία δεκαετία ήρθε σε ρήξη με το CPG.