Quantcast

Οι αρχές στο Βερολίνο απέτρεψαν τρομο-χτυπήματα – Τι σχεδίαζαν τζιχαντιστές

Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι από το Αφγανιστάν, την Τουρκία και τη Γερμανία που ετοίμαζαν αιματοκύλισμα στην «καρδιά» της πόλης. Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο. (VIDEO)
Η αστυνομία της Γερμανίας συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι υποστήριζαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή και βοηθούσαν να προετοιμαστεί μια σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής εναντίον του γερμανικού κράτους, ανέφερε το Focus στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

To Focus ανέφερε πως οι ύποπτοι –από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών)– συνελήφθησαν το βράδυ της Μ. Πέμπτης.

Σύμφωνα με το περιοδικό ο σαλαφιστής τον οποίο φέρεται να υποστήριζαν συνελήφθη στις 21 Φεβρουαρίου και έχει προφυλακιστεί.

Το γερμανικό μέσο ανέφερε πως οι συλληφθέντες φέρεται να υποστήριξαν έναν Γερμανό μέλος ενός υπερσυντηρητικού παρακλαδιού του ισλάμ τον οποίο η αστυνομία συνέλαβε τον Φεβρουάριο.

Ο άνδρας αυτός είχε παραδεχθεί πως σχεδίαζε να δελεάσει αστυνομικούς ή στρατιώτες ώστε να τους παγιδεύσει και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδια βόμβα.

Δείτε τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο



Οι γερμανικές αρχές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν τεθεί σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής από τον Δεκέμβριο, όταν ισλαμιστική επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Το λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ υπέστη επίθεση με εκρηκτικά την Τρίτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα.

Τρεις πανομοιότυπες επιστολές στα γερμανικά βρέθηκαν κοντά στο σημείο οδηγώντας στην υπόθεση ότι υπήρχε πιθανόν ισλαμιστικό κίνητρο, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Εξάλλου, δεν υπάρχει κάποια υπόνοια στο ρεπορτάζ του Focus ότι οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν συνδέονταν είτε με την επίθεση στο Βερολίνο είτε με εκείνην στο Ντόρτμουντ.


ISIS: Δεν πέθανε κανένας τζιχαντιστής από τη «μητέρα όλων των βομβών»