Οι ΗΠΑ απειλούν την Αίγυπτο με διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας

Η Ουάσινγκτον απείλησε την Παρασκευή ότι θα διακόψει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο επειδή οι αρχές της χώρας αυτής απαγόρευσαν σε Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα.

Η Ουάσινγκτον απείλησε την Παρασκευή ότι θα διακόψει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο επειδή οι αρχές της χώρας αυτής απαγόρευσαν σε Αμερικανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι και ο γιος ενός υπουργού της αμερικανικής κυβέρνησης, να φύγουν από τη χώρα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μάικλ Πόσνερ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε ότι εξαιτίας του ζητήματος αυτού διακυβεύεται η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια.

«Προφανώς, ενέργειες που δημιουργούν εντάσεις με την κυβέρνησή μας καθιστά τη χορήγηση του πακέτου (βοήθειας) πιο δύσκολη», είπε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Κάιρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.

Οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν σε τέσσερα μέλη του Διεθνούς Ινστιτούτου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να φύγουν από τη χώρα με την κατηγορία ότι λειτουργούσαν μια μη κυβερνητική οργάνωση χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια. Από τους τέσσερις κατηγορούμενους, οι τρεις είναι Αμερικανοί υπήκοοι.