Παραμένει στην εξουσία η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Παρά την εκτέλεση του συζύγου της την περασμένη εβδομάδα...
Η Κιμ Κιονγκ Χούι, θεία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, παραμένει στο στενό κύκλο εξουσίας παρά την εκτέλεση του συζύγου της την περασμένη εβδομάδα.

Η 67χρονη Κιμ Κιονγκ Χούι, κόρη του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ, διορίστηκε αργά χθες μέλος της επιτροπής κηδειών του κυβερνώντος κόμματος, μια υψηλή θέση.

Ο θείος του Κιμ, ο Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, εκτελέστηκε την περασμένη εβδομάδα λίγες μόνον ημέρες πριν από τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ο Γιανγκ εκτελέστηκε με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να καταλάβει την εξουσία και ότι οδήγησε την οικονομία στην καταστροφή.

Μετά την εκτέλεση του Γιανγκ, η τύχη της Κιμ Κιονγκ Χούι ήταν άγνωστη. Το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε χθες ότι ζητήθηκε από την Κιμ να οργανώσει την κηδεία του Κιμ Κουκ Τάε, προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Επιθεώρησης του κυβερνώντος κόμματος.

Η συμμετοχή στην επιτροπή κηδειών είναι μια από τις λίγες ενδείξεις για το στάτους των βορειοκορεατών αξιωματούχων. Ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής αυτής είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του βορειοκορεάτη ηγέτη, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ και ο πρωθυπουργός Πακ Πονγκ Τζου. Η Κιμ Κιονγκ Χούι είναι μια από τους λίγους συγγενείς εξ αίματος του εκλιπόντος ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ