Quantcast

«Πήραμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή»

(VIDEO) Ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε κατά των Ταλιμπάν - Tο γυμνό σκάνδαλο στο Λας Βέγκας - Η ζήλια για τον αδερφό του Ουίλιαμ
Με αφορμή την επιστροφή του στη Μεγάλη Βρετανία, ύστερα από πέντε μήνες παρουσίας στο Αφγανιστάν, ο πρίγκιπας Χάρι παραχώρησε συνέντευξη που αποσπάσματα της μεταδόθηκαν από το BBC. Ο τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, προχώρησε στην παραδοχή, ότι ο ίδιος πυροβόλησε κατά των Ταλιμπάν, ως συγκυβερνήτης σε μια επίθεση με ελικόπτερα Απάτσι.



«Πήραμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος πρίγκιπας, συμπληρώνοντας ότι όσο ήταν στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά, παρά επιθετικά. «Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στα παιδιά μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι», σημείωσε ο Χάρι.



Ο πρίγκιπας μίλησε επίσης για την επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο στη νότια επαρχία Χελμάντ, που συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Χάρι ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει, ότι θέλει να αντιμετωπίζεται σαν ένας «κανονικός στρατιώτης», παραδέχθηκε ότι η εμπειρία του ήταν διαφορετική από εκείνη των συναδέλφων του.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, που έλαβε ενεργό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις, μετά από τον θείο του, δούκα της Υόρκης, που έλαβε μέρος στον πόλεμο των Φόκλαντ. Εκτός από τη συζήτηση γα το στρατιωτικό του ρόλο στο Αφγανιστάν, ο Χάρι, μίλησε για διάφορα άλλα θέματα, όπως ότι προκάλεσε κακό στην οικογένειά του όταν απαθανατίστηκε γυμνός σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας πέρυσι.



Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο πρίγκιπας η σκληρή του δουλειά ως στρατιωτικού δεν του αφήνει χρόνο να θυμάται ποιος είναι στην ουσία κια ότι θα έπρεπε με κάποια θέματα να είναι προσεκτικός γιατί μπορεί να βλάψει το Παλάτι. Επεσήμανε ότι στο Λας Βέγκας λειτούργησε κυρίως ως στρατιωτικός και ελάχιστα ως γαλαζοαίματος, απολογήθηκε απέναντι στη βασιλική οικογένεια λέγοντας ότι τους απογοήτευσε, ενώ υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ιδιωτικές στιγμές και οι φωτογραφίες δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευτούν, αν και ο ίδιος έπρεπε να λειτουργήσει με πιο... πριγκιπικούς τρόπους. "Ο τρόπος που μου φέρθηκαν τα Μέσα ήταν απαράδεκτος" εκφράζει το παράπονό του ο νεαρός πρίγκιπας.


 
Όσο για την κόντρα και τη... ζήλια που έχει ο Χάρι για τον Ουίλιαμ και το αντίστροφο, ο τρίτος στη διαδοχή στον βρετανικό θρόνο (μέχρι να γεννηθεί το παιδί του Ουίλιαμ) τόνισε ότι ο Ουίλιαμ εξαιτίας του βαρυσήμαντου ρόλου του ως διάδοχος υποχρεώνεται να παραμένει στο βρετανικό έδαφος, ενώ κάθε βράδυ επιστρέφει στο ζεστό του σπίτι με τη γυναίκα του αλλά πολύ θα ήθελε να βρίσκεται στο μέτωπο στο Αφγανιστάν. Ο Χάρι εξομολογείται: "Πριν να έρθω στο Αφγανιστάν ζήλευα τον αδερφό μου. Πίσω στην πατρίφα έχουμε υπηρεσιακές πτήσεις και δεχόμαστε όλες τις πολυτέλειες από την υπηρεσία μας, την περηφάνια όπως το ονομάζουμε και η επιβράβευση κυρίως είναι ότι σώζουμε ζωές, κάτι που κάνουμε κι εμείς το ίδιο καλά εδώ. Και στην πατρίδα ο Ουίλιαμ επιστρέφει στη γυναίκα του και τον σκύλο του, ενώ εμείς όχι. Ελιμαστε κολλημένοι εδώ να παίζουμε PlayStation σε μία σκηνή γεμάτη άνδρες.