Σομαλία: Πλήγμα για τους αντάρτες από τον αιθιοπικό στρατό


Αιθιοπικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο της κύριας βάσης των ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ στην κεντρική Σομαλία
  Αιθιοπικά στρατεύματα πήραν σήμερα τον έλεγχο της πόλης Ελ Μπουρ, κύριας βάσης των Σομαλών ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ στην κεντρική Σομαλία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Μογκαντίσου. Τα αιθιοπικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη, με βαρύ πυροβολικό, έπειτα από σύντομες μάχες στα προάστια της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

"Οι αιθιοπικές δυνάμεις πήραν θέσεις εντός και εκτός της πόλης. Η πλειοψηφία των κατοίκων είχε φύγει πριν από την άφιξη" των αιθιοπικών δυνάμεων, με την υποστήριξη της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής Άχλου Σούνα Ουάλ Τζαμάα, δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Αμπντουκαντίρ Σάχαλ. "Σημειώθηκε μια σύντομη ανταλλαγή πυρών στα προάστια, αλλά οι Σεμπάμπ εγκατέλειψαν εφεξής τη ζώνη", πρόσθεσε.

Αυτοκινητοπομπή των αιθιοπικών δυνάμεων εισήλθε το Σάββατο στην πόλη Ντχουσαμάρεμπ, την οποία ελέγχει η Άχλου Σούνα Ουάλ Τζαμάα, με στόχο την κατάληψη της Ελ Μπουρ, η οποία απέχει 100 χιλιόμετρα από εκεί.

Τα αιθιοπικά στρατεύματα, τα οποία εισήλθαν το Νοέμβριο στη Σομαλία για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση στον πόλεμο εναντίον των ανταρτών, έχουν ήδη πάρει από τους Σεμπάμπ τον έλεγχο δύο σημαντικών πόλεων στο νότο: της Μπαϊντόα το Φεβρουάριο και της Χουντούρ στις 22 Μαρτίου.