Στη Μόσχα το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας

Τον Μάρτιο, περισσότεροι από χίλιοι εκπρόσωποι θα συναντηθούν στη Μόσχα για το Παγκόσμιο Συνέδριο...
Τον Μάρτιο, περισσότεροι από χίλιοι εκπρόσωποι θα συναντηθούν στη Μόσχα για το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (GEC).

Mία διεπιστημονική συγκέντρωση των πρωταθλητών νεοσύστατων επιχειρήσεων και εκπροσώπων του παγκόσμιου επιχειρηματικού "οικοσυστήματος" από περισσότερες από 140 χώρες.

Οι συμμετέχοντες θα επικεντρωθούν πρωτίστως στην ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ενίσχυσης νέων επιχειρήσεων στα στάδια έναρξης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους στις αντίστοιχες χώρες προορισμού τους.

Σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών και επικεφαλής εκπρόσωπος για την Ελλάδα, Ανδρέας Στεφανίδης, απευθύνει πρόσκληση για ένταξη στην εθνική αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στη Μόσχα από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου 2014.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου και θα ακολουθήσουν η Σύνοδος Κορυφής Έρευνας & Πολιτικής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, το φόρουμ έναρξης & εξέλιξης και πολλές άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Παράλληλα με τις βασικές εκδηλώσεις του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις από κορυφαίους επαγγελματίες και οργανισμούς επιχειρηματικής υποστήριξης, οι οποίες θα προσφέρουν εκπαιδευτικές ευκαιρίες και δυνατότητες δικτύωσης με παγκόσμια και ρωσικά επιτυχημένα επιχειρηματικά πρότυπα.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο Richard Branson και ο Marc Ecko, πρωτοπόροι στον χώρο των startups, ο Brad Feld του TechStars και ο Dave McClure του 500 Startups, καθώς, επίσης και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Γεωργίας, Nika Gilauri και ο Wan Gang, υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.

Επίσης, στους βασικούς ομιλητές συγκαταλέγονται ο Peter Vesterbacka, συνιδρυτής της Rovio -κατασκευάστριας εταιρείας του Angry Birds- και ο Vivek Wadhwa, αντιπρόεδρος Έρευνας και Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Μοναδικότητας (Singularity University) που βρίσκεται στην "καρδιά" της Silicon Valley.

Στο συνέδριο εκπροσωπούνται ομάδες που προέρχονται από τις χώρες που διοργανώνουν δράσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας- οι πολυάριθμες αυτές εκδηλώσεις (διαγωνισμοί, σεμινάρια, συνέδρια, συναντήσεις δικτύωσεις) αποτελούν ένα σύνολο εθνικών εκστρατειών και προσελκύουν 10 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε ετήσια βάση, κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας κάθε Νοέμβριο.

Στη Μόσχα, οι ομάδες αυτές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις για την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, που θα πραγματοποιηθεί από 17- 23 Νοεμβρίου 2014 και να ενισχύσουν τα υπερεθνικά τους δίκτυα, απαραίτητα για τη δημιουργία και την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το συνέδριο του 2014 διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, της κυβέρνησης της πόλης της Μόσχας και του Ιδρύματος Kauffman και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Dell.

Περισσότερες πληροφορίες www.gec2014.com.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ