Στο φως τα αίτια της συντριβής του Μαλαισιανού Boeing

Μέσα στην ημέρα αναμένεται από τους Ολλανδούς εμπειρογνώμονες η πρώτη έκθεση για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία.
Οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να δώσουν στη δημοσιότητα σήμερα, την πρώτη έκθεση σχετικά με το τι προκάλεσε την συντριβή του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, τον περασμένο Ιούλιο.

Από τότε μέχρι και σήμερα το Συμβούλιο Ασφάλειας στην Ολλανδία που ηγήθηκε μιας διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων, συνέλεξε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του για να φτάσει στα πρώτα συμπεράσματα στο τι πραγματικά συνέβη με την πτήση ΜΗ17 των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC το πρώτο πόρισμα που προκειται να γίνει γνωστό σήμερα, βασίζεται σε πληροφορίες από τους καταγραφείς δεδομένων πτήσης, τα γνωστά μαύρα κουτιά, τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, δορυφορικές φωτογραφίες και φωτογραφίες από τον τόπο της συντριβής.

Η αεροπορική τραγωδία στην ανατολική Ουκρανία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 298 ανθρώπους, που επέβαιναν στο αεροπλάνο, στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί.

Η Δύση αλλά και η Ουκρανική κυβέρνηση υποστήριξαν τότε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο ρωσικής προέλευσης, που εκτόξευσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά όμως η Μόσχα.


ΠΗΓΗ: BBC