Quantcast

Συνέλαβαν ομογενή ανταποκριτή στο Κάιρο

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά και την παραμονή των ανταποκριτών τους στην Αίγυπτο μετά την κράτηση τεσσάρων Αυστραλών δημοσιογράφων.
Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά ενδεχομένως ακόμη και την παραμονή των ανταποκριτών τους στην Αίγυπτο μετά την κράτηση τεσσάρων Αυστραλών δημοσιογράφων στο Κάιρο.

Πρόκειται για δύο μέλη της εκπομπής «Ξένος Ανταποκριτής» του κρατικού καναλιού ABC, o ομογενής ανταποκριτής του συγκροτήματος Φέρφαξ, Ιάσων Κουτσούκης και ο ανταποκριτής του συγκροτήματος News, Τζον Λάιονς.

Οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στη στρατιωτική αστυνομία. «Μας κάλυψαν τα μάτια και μας πέρασαν χειροπέδες για να μας οδηγήσουν σε ένα τμήμα όπου μας ανέκριναν. Μας άφησαν ελεύθερους μετά από 90 λεπτά» είπε ο Ιάσων Κουτσούκης.

«Εμείς τη βγάλαμε φτηνά. Ανησυχώ όμως για τους ντόπιους δημοσιογράφους. Ακούμε φρικιαστικές ιστορίες» πρόσθεσε ο ομογενής δημοσιογράφος.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για να εκφράσει την «έντονη ανησυχία του».«Αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί σύντομα εμείς θα αποσύρουμε τον ανταποκριτή μας» είπε εκπρόσωπος του συγκροτήματος News.