Quantcast

Συρία: Χιλιάδες νεκροί στους 20 μήνες των συγκρούσεων

Περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τους 20 μήνες των συγκρούσεων στη Συρία...
Περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τους 20 μήνες των συγκρούσεων στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 27.410 πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις 15 Μαρτίου του 2011, τόνισε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, η οποία θεωρεί πολίτες και όλους όσοι πήραν τα όπλα κατά του καθεστώτος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αριθμός των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις ανέρχεται σε 9.800 και των λιποτακτών στρατιωτών σε 1.359.

"Πρέπει να προσθέσουμε 743 ακόμα άτομα που σκοτώθηκαν και δεν έχουν αναγνωριστεί", δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, σύμφωνα με τον οποίο, ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων κατά τους 20 μήνες των συγκρούσεων ανέρχεται σε 39.312.

Ωστόσο, στον αριθμό αυτόν δε συμπεριλαμβάνονται οι χιλιάδες που εξαφανίστηκαν στη διάρκεια της κράτησής τους ή οι νεκροί μεταξύ των "σαμπίχα", των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς.