Quantcast

Την απελευθέρωση του Μόρσι ζητά ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

Ο Μπαν Κι-μουν ζήτησε την Πέμπτη από τον αιγυπτιακό στρατό...
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν ζήτησε την Πέμπτη από τον αιγυπτιακό στρατό, την απελευθέρωση της ισλαμιστή έκπτωτου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και των άλλων φυλακισμένων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Εδουάρδο ντελ Μπούι και ενώ στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

«Ο Μπαν Κι –μουν παρακολουθεί στενά και με αυξανόμενη ανησυχία τα γεγονότα στην Αίγυπτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ. «Για άλλη μια φορά, ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των Αιγυπτίων να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί τις μεταβατικές αρχές να διασφαλίσουν το νόμο και την τάξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα όλους τους Αιγυπτίους» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ «επαναλαμβάνει την έκκλησή του για μια ουσιαστική εθνική διαδικασία διαλόγου και συμφιλίωσης, που δεν αποκλείει κανέναν. Στόχος της πρέπει να είναι η χάραξη ενός οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου της χώρας από τους πολίτες, τη συνταγματική τάξη και τη δημοκρατική διακυβέρνηση».

Ο Μοχάμεντ Μόρσι κρατείται μαζί με μερικούς από τους συνεργάτες του σε άγνωστη τοποθεσία, μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία, με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ