Quantcast

H Realnews αυτής της Κυριακής

Με τίτλο: "7 κινήσεις Τσίπρα στη σκακιέρα!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews.
Με τίτλο: "7 κινήσεις Τσίπρα στη σκακιέρα!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. H εφημερίδα αποκαλύπτει "τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός για να αλλάξει το σκηνικό" και δημοσιεύει την "ατζέντα των αλλαγών".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επτά κινήσεις είναι:

"1. Συμφωνία με τους δανειστές έως 17 Αυγούστου - 2. Εκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο - 3. Πρόωρες κάλπες τέλη φθινοπώρου ή, το αργότερο, την άνοιξη - 4. Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής - 5. Σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα - συνταγματική αναθεώρηση - 6. Στοχευμένες δράσεις για στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων - 7. Αμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων για να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Realnews φιλοξενεί δύο συνεντεύξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μεταξύ άλλων δηλώνει: "Δεν στηρίζω την κυβέρνηση για να συνάπτει νέα μνημόνια και να τα εφαρμόζει". Ο γεν. γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας επισημαίνει από την πλευρά του: "Αν πάμε σε εκλογές, θα πάμε για να ανακτηθεί η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν έχουν θέση στη λίστα όσοι καταψηφίζουν, ποιoς ο λόγος να γίνουν εκλογές;".

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, ο Νίκος Χατζηνικολάου γράφει: "Το δίλημμα του Αλέξη: ΣΥΡΙΖΑ ή... νέο κόμμα;". Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: "Ο κ. Αλέξης Τσίπρας οφείλει να "ζυγίσει" με προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης αν η καλύτερη λύση πρώτα για τον τόπο και μετά για την παράταξή του και για τον ίδιο είναι να επιχειρήσει την πολιτική ομογενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, δρομολογώντας εσωτερικές αλλαγές που θα ενισχύσουν το ευρωπαϊκό του πρόσωπο και θα διευρύνουν την πολιτική του επιρροή και προς τον χώρο του δημοκρατικού κέντρου, ή αν, αντίθετα, είναι προτιμότερο πλέον να δημιουργήσει έναν νέο κομματικό φορέα απαλλαγμένο από παθογένειες και βαρίδια που δυσχεραίνουν σήμερα όχι μόνο την προσωπική του πολιτική πορεία, αλλά και -κυρίως- την εθνική πορεία προς την έξοδο από την κρίση".

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Καραμανλής σε Μεϊμαράκη: "Βαγγέλη, δεν σε αμφισβητεί κανένας". Το μυστικό τετ α τετ του αρχηγού της Ν.Δ. με τον πρώην πρωθυπουργό και η συνάντηση με τον Σαμαρά.

- "Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί". Νέα έκπληξη από τον Γιάνη Βαρουφάκη λίγα 24ωρα μετά το "ναι" στη Βουλή.

- Χρήστος Σταϊκούρας: "Η εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. να γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες από τα μέλη του κόμματος".

- Υποπτα παιχνίδια μεσιτών με ελληνικά νησιά. Χρησιμοποιούν ως "κράχτες" αστέρες του Χόλιγουντ και κροίσους για να προσελκύσουν αγοραστές.

Και στην "Πράβδα" του Στάθη:
"Ονειρο θερινής νυχτός", "Πολύς καυγάς για το τίποτα", απλώς μια "Κωμωδία των λαθών", μια "Τρικυμία", μόνο και μόνο για να μας βγει ο "Αμλετ", "Κοριολάνος"! -δεν ξαναδιαβάζω Σαίξπηρ..."

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

- Ειρήνη Παπαδοπούλου: "Ξέρω τη συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο" - "Θέλω να κάνω οικογένεια". Η σύντροφος του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη αποκαλύπτει στην "R" τα όνειρά της.

- Κορίτσια στον ήλιο. Εντυπωσιακές παρουσίες βάζουν φωτιά στις παραλίες του Αιγαίου.

- "Είμαι τυχερή που γνώρισα τον Νίκο". Η ηθοποιός Νάντια Μουρούζη μιλάει αποκλειστικά στην "R" για τον κρυφό γάμο της στο Παρίσι με τον καθηγητή πανεπιστήμιου Ν. Λυμπέρη.

- Εναν χρόνο μαζί. Η Σταρ Ελλάς Ισμήνη Νταφοπούλου και ο νεαρός εφοπλιστής Διαμαντής Αγγελάκης γιόρτασαν την πρώτη τους επέτειο.

- Σαλπάρουν για Κυκλάδες. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Ιλένια Ουίλιαμς ετοιμάζουν βαλίτσες για το πρώτο τους καλοκαίρι ως ζευγάρι.

- Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: "Ξέχασε να γελάει πια ο Ελληνας"

- Αλεξάνδρα Ούστα: "Είμαι καλά, αλλά δεν παντρεύομαι!"