Quantcast

H Realnews αυτής της Κυριακής

Με αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δηλώνει: "Επιστρέφουμε στις αγορές το 2017" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews.
Με αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δηλώνει: "Επιστρέφουμε στις αγορές το 2017" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. Συμπληρώνοντας, μάλιστα, τη δηλωσή του, ο πρωθυπουργός επισημαίνει: "Και ίσως θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018".

Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων λέει: "Ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο", ενώ για την Τουρκία δηλώνει: "Πρέπει να καταλάβει ότι η ένταση δεν συμφέρει ούτε εκείνη, αλλά ούτε και την ευρύτερη περιοχή". Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη Realnews μιλά για τον Πάνο Καμμένο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο: "Πώς θα αποφύγουμε τον εκτροχιασμό!", αναφέρεται στις προκλήσεις και τους κινδύνους μετά το τελευταίο Eurogroup και το υπογράφει ο Παντελής Σκλιάς, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας και πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο κ. Σκλιάς αναφέρει χαρακτηριστικά: "Φαίνεται ότι η κυβέρνηση περνά από μια ιδιαίτερα επικίνδυνη στροφή. Λόγω όμως του υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, παραμένει πολύ πιθανό ενδεχόμενο τόσο ο εκτροχιασμός όσο και η συνειδητά εθελούσια αποχώρηση".

Στο άρθρο του, ο Χρήστος Πασαλάρης προβλέπει ότι "τις μέρες που έρχονται η χώρα θα κινδυνεύσει να πνιγεί σε πελώρια κύματα φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος. Και τούτο γιατί ο εφιαλτικός νόμος που ψήφισαν οι "153" της Βουλής και αυτός που "ψήνεται", εξωθούν τους αγρίως φορολογούμενους πολίτες να συναλλάσσονται "άνευ αποδείξεων", να χρησιμοποιούν, όπου μπορούν, "μαύρο χρήμα" και να εξαγοράζουν υπηρεσίες με "φακελάκια"! Ο κ. Τσίπρας ελπίζει εν τούτοις ότι η ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, που θα δρομολογηθεί από το Γιουρογκούπ της 24ης Μαΐου, θα λειτουργήσει σαν ελευθερωμένο "ελατήριο" για την ελληνική οικονομία. Αλλά και σαν καλή δικαιολογία να… φορέσει επιτέλους τις γραβάτες που του δώρισαν, αφού… επανάσταση δεν γίνεται!".


Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Ντόρα Μπακογιάννη: "Οι εκλογές επιβάλλονται λόγω της δυσαρμονίας κυβέρνησης - κοινωνίας" - "Ο ετερόκλητος συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει για πολύ".

- Το "Ελληνικό" στα Panama Papers; Τρεις πρωταγωνιστές, ένας λογαριασμός και περίεργες συμπτώσεις...

- Στο εδώλιο για μαύρο χρήμα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

- "Τρύπιος" ο φράχτης στον Εβρο. 1.043 πρόσφυγες πέρασαν τους δύο πρώτους μήνες του 2016. Γιατί οι Τούρκοι δουλέμποροι επιλέγουν πλέον τη χερσαία διαδρομή.


Και στην "Πράβδα" του Στάθη:
    "Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, άλλες γράφονται πίσω τους, άλλες πάνω τους κι άλλες πλάι τους, σε ένα παλίμψηστο ρευστότητας - όχι διότι φταίνε οι γραφιάδες, αλλά δεν προλαβαίνουν τους ραφτάδες, τους κόφτες, τους γουναράδες κι όλα τα άλλα συμπαθή όντα που κόβουν, ράβουν, αποφασίζουν και διατάσσουν τι εστί ο νόμος για τον σκλάβο και τι εστί η νομή για τον αφέντη...".


Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

- Ξανά μαζί Μάνος και Βαλέρια. Πρώτη έξοδος έπειτα από πέντε μήνες χωρισμού. Δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους δίνουν ο Μ. Ιωάννου και η Β. Χοψονίδου, ενώ όλοι ήξεραν ότι είχαν επιλέξει να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

- "Ασχημες εποχές για σταρ!" - "Αν η Βουγιουκλάκη ξεκινούσε σήμερα, θα γινόταν κάτι παραπάνω από Μενεγάκη, ή έστω Παπουτσάκη, ή έστω Ματσούκα; Ούτε καν!", λέει στην "R" ο Νίκος Μαστοράκης.

- "Παιδί θέλουμε, γάμο δεν θέλουμε!". Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μιλά στην "R" για τη σύντροφό του Χριστίνα Κοντοβά, τις κοινές επιθυμίες τους, αλλά και για τα είκοσι χρόνια του στο θέατρο, που το λατρεύει.

- Καυτά φιλιά στην Ψαρού. Ο φακός της "R" απαθανάτισε τον Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ και την αγαπημένη του Μαρία Τσούτσια σε τρυφερές στιγμές στη Μύκονο.

- Ο έρωτας... με έρωτα περνάει. Μετά τον χωρισμό του από την Κατερίνα Καινούργιου, ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος ερωτεύθηκε τη Λευκοθέα Καβρουλάκη.